Az újévet a megérkező gyermekek élményekkel telve kezdték az otthon eltöltött bensőséges időszak után, melyről örömmel meséltek nekünk. Igyekszünk a gyermekekben megerősíteni a természet szeretetét, ezért az igazi havas tél beköszöntével gondoltunk a madarakra, és a kihelyezett madáretetőket feltöltöttük eleséggel. Figyeljük, milyen madarak élnek környezetünkben.

Az egészséges életmódra nevelésre nagy hangsúlyt fektetünk, számos módon valósítjuk meg. Heti rendszerességgel gyümölcsnapokat tartunk, ami a téli időjárással szembeni ellenálló képességüket javítja. A heti délutáni mozgásos tornán két korcsoportra osztva az október óta tornázó gyermekeknél látványos fejlődés tapasztalható a mozgáskoordináció és figyelem terén.

Fotó: Szerb utcai Óvoda

Fotó: Szerb utcai Óvoda

A Maci csoportosok lóhoz szoktató programunk keretében a lovardában folytatták a már  elkezdett ismerkedést, és felültek néhány körre a kis póni hátára, akit szívükbe zártak és várják a következő alkalmat, amikor ismét felülhetnek rá.

A Jégsulisok korcsolya tanfolyamuk végére értek. Nagy örömmel, felszabadultsággal vettek részt a számukra különleges játékos foglalkozásokon. A tanfolyam végére minden gyermek önmagához képest nagy mozgásfejlődésen ment keresztül.

Szervezzük az úszásoktatást, mely február elején elkezdődik.

A Truffaldínó Bábszínház előadásában a „Görényke a kis lovag” c. mesejátékot tekintettük meg óvodánkban. A gyermekek számára az erkölcsi fogalmakat számukra egyszerűen és érthető formában, mesei elemekkel megjelenítve adták át. Ezekről a beszélgetéseink során tovább gazdagodott érzelmi világuk.

A téli időszak lezárásaként készülődünk a farsangra. Idén is, hagyományink szerint a gyermekek farsangja után tartjuk a felnőttek részvételével az alapítványi jótékonysági bálunkat február 21-én, szombaton, melyre szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket a településünkről!

Az óvoda munkatársai
Szőregi regélő, 2015. február

Borítókép: Fotó: Szerb utcai Óvoda