Februárunk a farsangi készülődés izgalmával telt. Mind három csoportot feldíszítettük, amiben a gyermekek is részt vettek a szabadidőben készített díszekkel, álarcokkal. Farsangi kedvünket fokozta vidám műsorával Tercsi Bohóc és társa a Bűvész bácsi, akik bevonták játékosan a gyermekeket, a  varázslás mesterségébe.

Nagy várakozás után tartottuk meg a művelődési házban a gyermekekkel a télűző farsangot. Gyönyörű színes, vidám jelmezben jelent meg mindenki. A gyermekek csoportonként készültek kis műsorral. A kicsik a sütés-főzés, a középsősök az állatok, a nagy csoportosok a vidám farsangi készülődés köré építették fel azt, és az óvó nénik is ennek megfelelő jelmezekbe öltöztek. Ezután kezdetét vette az „eszemiszom, dínom-dánom vigadalom.” A megterített asztaloknál süteményt, üdítőt kapott, aki kért.

Szólt a zene, járhatta mindenki kedvére a táncot, míg el nem fáradt.

Jótékonysági bálunkat a gyermek farsang után tartottuk a szülők résztvevő támogatásával. A bálat fergeteges nyitó műsorral kezdtük, melynek résztvevői voltak a Földmíves Utcai Óvoda óvónéniei: árnyjátékot adtak elő zenére. Majd  Szalai Szavanna és Jóvári Levente latin táncot lejtett. A végén az óvónénik vidám meglepetés műsorát láthatták a vendégek.

Finom vacsora után egyre fokozódott a jókedv. Humoros verset faraghattak az asztaltársaságok, jutalomért cserébe. A tombolahúzás után még hajnalig tartott a vigasság.

Sikeres estet zártunk, ami csak a szülői segítség és támogatók révén jöhetett létre. Ezúton
szeretnénk megköszönni aktivitásukat, segítségüket.

A természet változásait figyeltük az udvari játék közben, séták alkalmával, vártuk a tavasz  érkezését. Középső csoportosaink a Füvészkertbe is ellátogattak, hogy megfigyeljék a tavasz ébredését. A hóolvadás utáni teendőket láthatták, amint megteremtették a növények életfeltételeit, a víz elvezetését. Megtapasztalták, hogy a melegház virágpompával várta őket, míg a természetes környezetben még csak ébredeznek a virágok. Bekapcsolódtunk a három korcsoporttal a Füvészkert által hirdetett virágnevelésbe. A magvakat borítékba kaptuk, most ébresztjük fel őket gondos ápolással. Növekedésük megfigyeléséről az általuk küldött naplót fogjuk vezetni és visszaküldjük.

Március 15-i ünnepre készülve mind a három csoportban készültek a zászlók, kokárdák, rajzok, amivel díszítettük a termeinket a gyermekek bevonásával. A megünneplést pénteken tartottuk életkoruknak megfelelő mélységben. A nagycsoportosok bekapcsolódtak az iskolai közös ünnepségbe, átélve a nagyobb közösségbe tartozás élményét is ezzel.

Vidám játszó napot töltöttek a középsősök a Kószó család vendégszeretetét élvezve. A közös élmény erősíti összetartozásukat.

Óvodánk szeretettel várja nyíltnapjára az érdeklődőket április 7-én mozgásos játékkal.

Beíratkozás időpontjai: április 18-án 8- 17 óráig, április 19-én 8-17 óráig.

Tisztelettel az óvoda munkatársai