Örömmel osztjuk meg hagyomán?-nyá vált Alapítványi Bálunk sikerességét. Sok segítséget kaptunk a szülőktől szervezés idején és a részvételükkel is támogattak bennünket. Köszönjük pozitív, aktív részvételüket. A befolyt összegből udvari játékokat tervezünk venni a jó idő beköszöntével. Szeretnénk köszönet mondani a Deszki Bástya étteremnek nagy összegű adományukat, valamint a finom vacsora zökkenőmentes kiszolgálását.

Igazi népies hangulatú délelőttöt tölthettünk Bánáti György és felesége otthonában kedves vendéglátásában a középső és nagycsoportosokkal. Nagy élményt jelentett a gyermekeknek a kemencével ismerkedés a tűzgyújtás és táplálása rőzsével, amit ők is kipróbálhattak. Használhatták a hozzá szükséges régi eszközöket. Az udvarukba figyeltük a madáretetőbe röppenő madárkákat, amelyből több is körbevette a házat.

Heti rendszerességgel folytatódik az úszás, vízhez szoktatás. A gyermekek egyre bátrabbak, ügyesebbek, mozgásuk fejlődik, koordinálódik.

Óvodánk az Ifjúsági Vöröskereszt Bázis ovijaként sok egészség megőrzéssel, elsősegélynyújtással kapcsolatos ismeret elsajátításában segíti a gyermekeket. Ezek az ismeretek tükröződtek a nagycsoportosok a Generali Biztosító által meghirdetett „Legfőbb kincsünk az egészségünk” című pályázatára küldött rajzokon.

A nagycsoportosok az” OBI és a környezet védelme” című rajz versenyre is küldtek alkotásokat, melyeket megtekinthettek és szavazhattak a kedves vásárlók és a szülők is.

Március 15-ei ünnepről mind a három csoportban méltóm megemlékeztünk a nagyok az általuk készített nemzeti színű virágokat helyezték el a Hősök terén lévő emlékműnél.

A művelődési házban járva rácsodálkozhattak a gyermekek milyen szép tárgyakat lehet létrehozni kezünk munkájával. Különlegességet jelentettek számukra a csipkeverő orsók és az ország tájegységeit ábrázoló hímzett terítő.

A középső csoportosok ellátogattak a könyvtárba, ahol a tavasszal és húsvétvárással kapcsolatos könyveket nézegettek, verseket, meséket hallgattak a könyvtáros nénivel. Köszönjük Rita néni kedves fogadtatását.

Húsvéti készülődésünkbe illeszkedett bele a Truffaldínó bábszínház vidám zenés története a Húsvét az erdőn címmel.

Bekapcsolódtunk az AUCHAN Szeged „Húsvéti tojás szépségverseny” címmel hirdetett versenyébe. Mindhárom csoportban elkészültek a nagyméretű hungarocell tojások szép díszítése, melyek az áruházban kerültek kiállításra és szavazásra.

A beíratást megelőzően nyílt napok adtak lehetőséget az érdeklődő kedves szülőknek óvodánk nevelő tevékenységének megismerésére. Játszó délelőttjeinken a leendő kicsik is ismerkedhettek az óvodai élettel .A nagycsoportosok örömmel fogadták a pici gyermekeket és játszottak velük, apró ajándékokkal kedveskedtek nekik.

Az óvoda dolgozói