Nyári élményekkel telve érkeztek meg a szünet után szeptember elején a gyermekek. Vidáman és szívesen osztották meg ezeket egymással.

Az idei ősz eleji időjárás kedvezett a gyermekek óvodába vissza szokásának, sokat tudtunk az udvaron játszani. Az új kiscsoportosok beszoktatása is zökkenő mentesebbé vált, örömmel játszottak együtt a többi gyermekkel, ismerkedtek az óvodai élettel.

A középső és nagycsoportosok szülői értekezletének vendégeként a Szőregen működő Pindur tanoda vezetője bemutatta, hogy a mozgás terápiával a gyermekek idegrendszeri rendellenességeit, fejlődését hogyan tudják segíteni.

A hittant tanító Varga Katalin beszélt  a heti rendszerességgel induló délutáni foglalkozásokról.

Óvodánk vöröskereszt bázis óvodaként tett eleget az Ifjúsági Vöröskereszt kérésének és néhány gyermekkel részt vettünk az általuk szervezett vetélkedőn mint baleset imitátorok. Akinek ez megterhelő volt haza jöhetett, de akadt, akinek tetszett és végig kitartott.

Köszönjük a szülők segítségét és részvételét! A nagycsoportosok ellátogattak a piacra, hogy megfigyeljék az őszi gyümölcsöket és zöldségféléket. Utazás közben gyakoroltuk a közlekedés és a buszon utazás szabályait. Végig járva a piacot megfigyeltük, megneveztük a terményeket, majd vásároltunk belőlük. Másnap megbeszéltük az egészségre gyakorolt hatásukat, fogyasztásuk módjait, majd finom gyümölcssalátát készítettünk közösen. Ezzel elindítottuk újra a gyümölcsnapokat az egészséges életmódra nevelés részeként.

A középsősök ellátogatnak az őszi munkákat megnézni, kipróbálják a traktorokat, munkagépeket.

Szervezzük az egész napos kirándulást Szarvasra az arborétumba, és a Kőrösön hajókázást.