Három csoporttal indult az új tanév. Augusztus végén fogadtuk az új kiscsoportosokat, hogy ismerkedjenek az óvodai élettel. Ideális volt az időpont, mert ilyenkor sokkal kevesebb gyermek jár és zavartalanabb így számukra a sok új inger feldolgozása. Már mindannyian jól érzik magukat közöttünk, sikeres volt a beszoktatás. A nagyobbak szívesen segítik, szeretettel veszik körbe őket.

Ez a hónap a visszaszokás, főként a játék jegyében telt el a gyermekeknek. Az időjárástól függtünk ugyan, sok eső esett mostanában, de arra törekedtünk, hogy minél többet a szabadban tartózkodjunk velük az udvaron.

Figyelmet fordítunk arra, hogy a gyerekeket környezettudatos életre neveljük, most indítottuk ismét a papír-, és PET palack gyűjtésünket, az ősz folyamán két alkalommal fognak szállítani tőlünk. Így már kis koruktól kezdve gyakorolják a szelektív hulladékgyűjtést a szülőkkel együtt. Számunkra is segítség, mert a befolyt összegből mindig tudunk új eszközöket, játékokat vásárolni az udvarunkra.

Szervezzük a délutáni életünket tartalmassá tevő programokat. Igény szerint vehetnek részt a gyermekek a tehetséggondozásban. Mozgásfejlesztés és néptánc közül választhatnak. Mind a két foglalkozás segíti a gyermekek mozgásfejlődését, esztétikus, összerendezett mozgásuk kialakulását. Már készülnek a néptáncosaink a bölcsődei családi napra és az idősek otthonának őszi programnyitójára.

Egy több éves hagyományt folytatva, a hit oktatását hittan foglakozások formájában továbbra is a plébániával együttműködve tartjuk, a gyermekek erkölcsi nevelésében nyújtva ezzel segítséget.

Új programként a lovardával felvéve a kapcsolatot vezetjük be idén a lovakkal való ismerkedést és a lovaglást. Mind három csoport havi rendszerességgel fogja látogatni a lovardát és megismerkedhetnek az állatok tartásával, életszükségleteikkel. Testközelbe kerülhetnek az állatokkal, és aki szeretne, lovagolhat majd.

Mozgásfejlődést segítő lehetőségként szervezzük a korcsolyaoktatást is, amit nagyon szoktak szeretni a gyermekek.

Szerb utcai óvoda munkatársai

Borítókép: Fotó: Szerb utcai Óvoda