Sokat gyönyörködtünk színes pompába öltözött udvarunkban. Igyekeztünk minél többet kinn tartózkodni a friss levegőn, a gyermekek mozgásigényét kielégíteni. Kiskertünkbe tulipánhagymákat ültettünk a gyermekekkel, megbeszéltük a növények életfeltételeit. Tavaszra várjuk kibújásukat. Folyamatosan figyeljük a természet változásait udvarunkon és sétáink alkalmával az óvoda környékén. A lehullott levelekkel sok játékot találtunk ki: memória kártyát készítettünk, levél nyomatokat, nyomkövetőt játszottunk velük a termekben. Az udvaron közösen gyűjtöttük kupacokba, röptettük, hallgattuk a ropogó avar hangját.

Görkorcsolya tanfolyamunk befejeződött, a résztvevők elsajátították játékos formában a mozdulatokat, magabiztosak lettek. November elején elkezdődött a Jégsuli szervezésében a korcsolya tanulásunk heti egy alkalommal. Minden kezdet nehéz, de érezhetően könnyebben indult az új mozgásforma tanulása a görkorcsolya után .

A Truffaldínó Bábszínház a Kiskondás című mesét a népi hagyományőrzés jegyében dolgozta fel. Megjelent a népies háttér és színtér, a báb figurákat autentikus népviseletbe öltöztették. Az előadásba beleszőtték a
népi mondókákat, dalokat, népszokásokat.

Óvodánk is részt vett a Kisrigófészek Alapítvány játékszabály író pályázatán. Társas és fejlesztő játékokat találtunk ki és készítettünk el. Több száz apró makett járművet nyertünk, amit változatos módon fogunk beépíteni játékukba.

Sikeresen zárult a Település Tisztasági Kht. által meghirdetett papír és műanyag flakongyűjtésünk első fordulója. Több mint egy mázsa papírt és 80 kg műanyag palackot és kupakot segítettek a szülők összegyűjteni. A befolyt összegből a „Télapó” már kezdhet játékot választani a gyermekeknek.

Az óvoda munkatársai