Május legszebb ünnepe a szeretet mély kötelékét jelképező Anyák napja. Mind a három csoport örömmel teli várakozással készült. Szép verseket, énekeket tanultunk, ajándékot készítettünk. A középsősök süteményt sütöttek, hogy megvendégeljék szeretett édesanyjukat, nagymamáikat.

A környezet, természet szeretetére nevelést mindig szem előtt tartjuk. Séták, kirándulások alkalmával bővítjük ismereteinket. Művészeti kiállításunkat is ennek jegyében szerveztük a Madarak, fák napjára a gyermekek által jól ismert és szeretett madarakról dr. Molnár Gyula által készített természetfotóiból. Köszönjük segítségét.

Az OVI Igazgatóság idén is megrendezte a művészeti nevelést segítő Ügyi Manó tehetség fesztivált, melyen örömünkre Deme Dávid nagycsoportosunk az Öreg néne őzikéje c. verses mese igényes, pontos előadásmódjával a mesemondó verseny első helyezését érte el városi szinten. Könyv jutalomban, oklevélben részesült. Büszkék vagyunk Rá és gratulálunk Neki!

Tavaszi kirándulásunkat a három csoport részvételével szerveztük Mezőhegyesre. Már a vonaton utazás nagy élményt jelentett számukra. Ismerkedtek a síneken gördülő többféle mozdonnyal, vagonokkal, az állomással. A nap számos izgalmat rejtett számukra. Lovas kocsin bejártuk a környéket, ismerkedtünk a helyi nevezetességekkel. A csodálatos, műemlékké nyilvánított platánok történetével ismerkedtünk. Majd a lovardát, a lovak téli „edző termét” láttuk. Az istállókban közvetlen találkoztunk a híres versenyparipákkal. Figyeltük, mit esznek-isznak, majd az óriási árnyas fák lombjai közül az ugrató pályán a napi futtatást, akadálypályán az ugratást lestük az ágakon „lovagolva”. De a valódi ló hátára is a legtöbben felmerészkedtek és büszkén lovagoltak. Végül a játszóteret vettük birtokba.

Óvodánk el sem képzelhető Gyermeknap ünneplése nélkül. Vidám, mozgalmas napot szerveztünk a Kölyökidő Alapítvány segítségével, akik ugráló várazást, arcfestést ajándékoztak gyermekeinknek. E mellett teljesen átalakítottuk a játéktereket, sport játékokat, akadály pályákat kialakítva, melyeket a vidám süti evés, üdítő ivás közben sorra járták. Mindannyian jó emlékként őrizzük meg ezt a napot is! A most iskolába készülő nagycsoportosok számára ezek az utolsó óvodai emlékek közé tartoznak, hiszen május végén egy színvonalas műsorral elbúcsúztak tőlünk. Évzáró és egyben ballagási műsoruk a vidám nyárra készülés jegyében készült táncokkal, versekkel. A középsősök zenés-táncos koreográfiával is kedveskedtek. A Kicsik verssel kedveskedtek. Búcsúztató versek sora engedte útjára a ballagókat, hogy a tiszteletükre virágba öltöztetett óvoda minden zugát bejárva tudatosítsák: kinőtték az óvoda falait, ideje átadni helyüket a kicsiknek. Sok szép iskolai élményt, jó tanulást kívánunk nekik!