A tél számos örömöt tartogat számunkra. Idén igazán volt hóban részünk, ki is használtuk az udvar adta lehetőségeket. Hógolyóztunk, szánkóztunk, csúszkáltunk jó kedvvel. Nyomokat készítettünk, majd nyomkövetőst játszottunk.

Befejezték a tanfolyamot azok, akik korcsolyázni jártak, a kezdők jártasság, a haladók készség szintjére jutottak el. Bátrabbak, ügyesebbek, mozgásuk koordinációját jól segítette.

A kellő mozgáson kívül, fokozottan kell ügyeljünk az egészség megőrzés más területeire. Csíráztató tálban búzát és más magvakat rendszeresen csíráztatunk. Figyeljük közösen fejlődésüket, majd közösen elfogyasztjuk.

Gyümölcsnapok fontosságára felhívtuk a figyelmet, hetente 1-2 alkalommal az étkezéstől független időpontban salátát, vagy friss gyümölcsöt fogyasztunk. Beszéltünk a gyermekeknek a vitaminokról.

Tervezzük és szervezzük az úszást a középső és nagy csoportnak. A nagycsoportosok a Vöröskereszt bázisnapjukon gyermek közelbe hozták a vérkeringés működését. Gumi szíven a pumpálással utánozták a szívdobbanást. Megbeszélték a vér keringését a testünkben, és hogy miért vérzik az ujjuk, ha elvágják, mit kell tenni ekkor.

Végül kis vércseppet színeztek, akit cseppecskének neveztek el.
Járt nálunk a Truffaldínó Bábszínház két különlegesen előadott zenés bábdarabbal.

Óvodánk részt vett az IKSZ által szervezett italos karton gyűjtő versenyén. A szülőkkel összefogva irányítottuk rá a gyermekek figyelmét a környezet védelmének e területére, az újrahasznosítás módjára.

Készülünk a farsangra, amit február 19-én 16 órától tartunk a Művelődési Házban. Mindhárom csoport beöltözik. Hagyományunk szerint nyílt napként szoktuk tartani.

Ez úton hívjuk meg szeretettel az érdeklődő leendő kiscsoportosokat közös jókedvű mulatságunkra a kedves szüleikkel.

Jótékonysági Bálunk a gyermek farsang után 19 óra 30-kor kezdődik, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

A Szerb Utcai óvoda dolgozói