Novemberünk a tél előcsarnokaként jeges programokkal szolgált. A Jégsulit elkezdtük, az odajáró gyermekek nagy örömére. A kezdeti nehézségeken már kezdenek túllépni a most kezdők is. A nagyok közül pedig sok nagyon ügyes, önállóan is már korcsolyázó akad. Részt vettünk az OVI Igazgatóságok által szervezetett OVI II. Jégfesztiválon, ahová a családokat várták közös programokra. Színvonalas műsort láthattunk és lehetőséget kaptunk a korcsolyázásra, saját korcsoport szerint, külön az óvodásoknak, külön az iskolás testvérek számára. Vidám délutánt tölthettek el együtt az egészséges életmódra nevelés játékos, örömteli megvalósításával.
Művészeti nevelésünk több programja valósult meg. Elsőként a Truffaldinó Bábszínház zenére, a zenebábokkal kifejezhető Zene ünnep előadásában gyönyörködtünk. Majd a művelődési házban a Holle anyó című mesedarabot néztük meg. Az előadóművészek kedvesen vonták be a gyermekeket a darab életre keltésébe, a tárgyjátékon keresztül.

Novemberben szoktuk szervezni az első művészeti kiállításunkat. Idén a gyermekekhez nagyon közeli macikiállítást rendeztünk az általuk hozott kedvencekből. Nagy sok féle, színes változatban gyűltek össze a „kiállítási darabok”. Több öreg mackó is előkerült, akár 30 évet megélt is előfordult, ami játék életkorban mérve nagy korosnak számít, ismerve élettörténetüket.

Várjuk a Télapót, készülünk a szép Adventi időszakban a Karácsonyra.
Ez úton kívánunk békés, áldott ünnepeket és boldog, új évet!

Szőregélő, 2008. december