Sok szép élménnyel, várakozással indult a december. A kicsik és nagyok örömére ellátogattunk
szegedi Mikulás házikóba, ahol káprázatos látványban volt részünk. A Mikulás feldíszített háza,  szánja, a rénszarvas és a cukorka fák is ámulatba ejtőek voltak. A gyerekek beszélgethettek a  Mikulással, és elköszönésként mindenki kapott egy-egy szaloncukrot.

Fotó: Szerb utcai Óvoda

December 4-én megérkezett óvodánkba a Mikulás a Truffaldino Bábszínház jóvoltából. A műsor  végén pedig megérkezett az ajándék is a gyerekek nagy-nagy örömére. Csillogó szemekkel  fogadták a csomagokat, no meg Mikulás bácsi „jóvá” varázsoló simogatását.

December 6-án a Maci csoportosaink a „János vitéz” c. előadást tekintették meg a  nagyszínházban. A gyerekek ámulattal figyelték a díszletet, és nagyokat kacagtak a humoros jeleneteknél. A legtöbben még nem jártak színházban, ezért nagy élményt jelentett  számukra.

Fotó: Szerb utcai Óvoda

Az adventi készülődés jegyében ellátogattak óvodásaink a karácsonyi vásárba és a Dóm térre. A  szép kézműves portékák megtekintése után a szalma-labirintusban bujkálhattak, versenyezhettek, hogy ki a legügyesebb, aki legelőször találja meg a kijáratot. Pompás látványt nyújtott a város karácsonyfája a Klauzál téren, körbejárva csodáltuk a  feldíszített fenyőfát.

Adventi közös kézműves délutánon alkothattak a gyerekek szüleikkel együtt apró kis  ajándékokat, amelyeket büszkén vihettek haza. Jó volt az együtt dolgozás, a kedves, meghitté tett délutánon. Köszönjük a kedves szülők részvételét!

Karácsonyi ünnepünket nagy várakozás előzte meg. Sokat beszélgettünk a gyerekekkel az  ünnephez kapcsolódó népszokásokról, tradíciókról, a családról és az ajándékozás öröméről.  Volt öröm, mikor az elhangzott versek, dalok után mindhárom csoport karácsonyfája alá  megérkezett az „Angyalka”, hozva soksok ajándékot, s boldog perceket.

Az immáron hagyománnyá vált adventi gyertyagyújtáson a Katica csoportos gyermekeink vettek  részt az első gyertyagyújtásnál, énekkel, versekkel köszöntve a közeledő ünnepet. A  Vöröskereszt Bázis Óvodájaként mi is bekapcsolódtunk az adománygyűjtésbe. Tartós élelmiszert, játékeszközöket, ruhákat gyűjtöttünk. Hálás szívvel köszönjük az adományokat!

Hagyományos Óvodabálunkat 2018. február 24-én (szombaton) tartjuk a már jól megszokott  helyen, a Tömörkény István Művelődési Házban, 19.00 órai kezdettel, melyre szeretettel várjuk  az érdeklődőket, hogy hagyományainkhoz híven együtt mulathassunk, illetve töltsünk el egy  vidám estét! Áldott, békés ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk minden kedves olvasónak!

Szerb Utcai Óvoda dolgozói
Szőregi Regélő, 2018. január

Borítókép: Fotó: Szerb utcai Óvoda