Teddy Maci-orvostanhallgatók kis csoportja kápráztatta el ovisainkat. Játékos, minden kívánságot kielégítően ismertették meg a gyermekeket a kórházban folyó munkával. Műthették a macikat, lélegeztetőt használva, altatva, igazi eszközöket kezükbe foghattak. A „röntgen szoba” is ámulatba ejtette a résztvevőket. Röntgen képeken vizsgálhatták, hogy melyik állatnak hol tört el a csontja, akit természetesen meg is gyógyíthattak. A „rendelő szobában” a fonendoszkóppal vizsgálhatták a megjelent beteg plüss állatokat. Hallgatták a dobogó szívüket,
megvizsgálták a piros torkukat, s rendeltek rá megfelelő gyógyszert. Nagyon élvezte mindegyik kisgyerek, ezzel is sikerült a fehér köpeny látványától való szorongást feloldani, illetve az orvos gyógyító munkájának eredményességét is megismerni.

Óvodánk életének hangulatos színfoltja a családi délután, ahol a szülők, a gyerekek, a nevelőközösségünk tagjai együtt tölthetnek néhány órát. Alkalom adódott lovas kocsikázásra, horgászatra, ahol mindenki kedvére válogathatott a megérdemelt jutalmakból. Az újdonság erejével hatott mind a szülőkre, mind a gyerekekre az udvaron felállított óriási méretű ugrálóvár.
Tűzoltó autóval, vízi mentővel, rendőrautóval ismerkedhettünk meg, amihez ezúton is köszönjük a segítséget. Nagy örömmel fogadtuk Szatmári Vivien édesanyjának különleges varázslását, minek eredményeként nem csak ujjlenyomat, hanem tenyérlenyomat is megjelent a fehér lapon. Az arcfestés, mint mindig, most is nagyon népszerű volt, amiben a Magyar Vöröskereszt ifjú önkéntesei nagy segítségünkre voltak.

A tavalyi év sikerén felbuzdulva idén is csatlakoztak kézműves vásár programunkhoz. Az „édes percekről” a szülők gondoskodtak, hiszen a büféasztal az ő kezük munkáját dicsérte. Nagyon szépen köszönjük mindazoknak, akik ebben és az egész délután sikerességében segítőink voltak. A napot finom bográcsos vacsora zárta, melyet a rendkívül ügyes kezű dajka nénik készítettek.

Örömünkre szolgált, hogy Dr. Berkesi Ottó képviselő úr jelenlétével megtisztelte rendezvényünket. Az adventi időszakban újra óvodánkat érte az a megtiszteltetés, hogy az ünnep kezdetét jelentő első szál gyertya meggyújtását a mi fellépésünkkel tehetjük emlékezetessé.

Ebben az évben óvodánknak ismét felbecsülhetetlen segítséget jelentett a képviselő úr által adományozott hozzájárulás. Csak ennek köszönhetően tudtuk megvalósítani az óvoda épületének udvar felőli teljes körű festését. Minden szülő, gyermek és dolgozó nevében nagyon szépen köszönjük (képviselő úrnak) ezt a nem mindennapi segítséget!!!

A Szerb Utcai Óvoda dolgozói
Szőregi Regélő, 2017. november