„Jön immár az ismerős
szél lábú deres ősz.
Sepreget, kotorász,
meg-megáll, lombot ráz.”

A Kossuth Lajos Általános Iskola tanévnyitó ünnepségén a nagyok és óvónénijük egy verssel mutatkoztak be az új iskolájuknak, tanítóiknak és iskolatársaiknak. Az iskolába elment nagycsoportosok helyét immáron elfoglalták az új kiscsoportosok. Számukra a szeptember a beszokás időszaka. Nagyon jól érzik magukat nálunk, és szerencsére az időjárás kedvezett nekünk, sok időt tudunk az udvaron tölteni, ahol szabadon mozoghatnak, játszhatnak a gyerekek. A nagyobbak pedig figyelemmel, szeretettel veszik körbe őket.

Fotó: Szerb utcai Óvoda

A Maci csoportosok látogattak el tanévünkben először a lovardába. Már minden gyermek nagyon várta a találkozást a lovakkal. A bátrabbak néhány torna mozdulatot is meg mertek csinálni Rigó hátán.

Fotó: Szerb utcai Óvoda

Batyut kötve a hátunkra egy csodás őszi napon kirándulni voltunk a Szegedi Vadasparkban. A szegedi városnéző kisvonattal utaztunk oda-vissza, ami nagy élmény volt a gyerekek számára. Az ősz mindig megmutatja csodás, sokszínű arcát, tette ezt a kirándulásunk alkalmával is. Mivel egész nap ott voltunk, mindenkinek volt alkalma minden állatban gyönyörködni. Volt, akinek a zsiráfok tetszettek nagyon, volt, akinek a medve. Gyönyörűek voltak a tigrisek, a hópárducok, és mindenki kedvencei voltak a papagájok és a majmok. Nagyon sok időt töltöttünk a pingvinek kifutójánál, néztük, ahogy ficánkolnak a vízben. A fókashownál mindenki hangosan nevetett, éljenzett a mókás és ügyes fókáknak. A nap végén a Mosoly Birodalom játszóterén mozoghattak, futkározhattak, akik még nem fáradtak el eléggé.

A szüreti mulatságunk jó hangulatú volt. A gyerekek a tavalyihoz hasonlóan idén is részt vehettek a szőlőpréselésben, egyesével leszedegették a szőlőszemeket, segítettek a prés tekerésében és nagy élvezettel megkóstolhatták az így készült mustot is. Énekeltünk, verseket mondtunk, és egy igazi jó hangulatú táncház kerekedett, hatalmas mulatsággal, élmény zenével a Mustra banda és Nagy Róbert néptáncos közreműködésével.

A Maci csoportosok a bölcsődei családi nap meghívásának örömmel tettek eleget, ahol műsorral kedveskedtek a kicsiknek és kedves szüleiknek.

Örömmel és lelkesen készülünk az őszi családi napra, melyet október 6-án, pénteken délután  tartunk. Sok színes program várja a gyerekeket ezen a vidám délutánon. Elkezdődött a  görkorcsolya oktatás, ahol számos kisgyerek gyarapíthatja tudását. Az első botladozós, félős  próbálkozások után már a legtöbben magabiztosan, felszabadultan és nevetve gurultak a játékos, ügyességi feladatokat végrehajtva.

Októbertől indulnak újra a délutáni foglalkozások. Idén is az angol, a néptánc és a hittan oktatás közül választhatnak a gyermekek.

A homokozó játékunk felújításában Sándor Eszter apukája volt a segítségünkre, amit ezúton is nagyon szépen köszönünk.

Beláncsity Radovánné Klárika óvó néni 2017. szeptemberétől már a megérdemelt szabadságát tölti. Sok-sok éves fáradtságát, áldozatkész munkáját nem lehet eléggé megköszönni. Egyedülálló humora, személyisége, továbbá emberszeretete mindig hiányozni fog. A nyugdíjas éveihez kitartást, jó egészséget és boldogságot kívánunk. Minden óvodai rendezvényre nagy szeretettel várják vissza a kollégái és a gyermekek egyaránt!

A Szerb utcai óvoda dolgozói
Szőregi Regélő, 2017. október

Borítókép: Fotó: Szerb utcai Óvoda