A nyár folyamán megszépült udvarunk fogadta az újonnan érkező gyerekeket. Szép, színes térkő burkolatot kaptunk, az árnyakat adó hatalmas fáinkat pihenőpadok veszik körül, amelyekbe – a szülők által adott szakmai és kézzelfogható (anyagi) segítségnek köszönhetően – gyönyörű növényeket ültethettünk. Köszönjük az ehhez nyújtott segítséget Botás Bertalan és Kovács Krisztián családjának.

Augusztus 1-től óvodánkat dr. Bertáné Süli Szilvia irányítja, aki nagy örömmel vállalta ezt a megtisztelő feladatot. Munkáját egy rendkívüli módon összetartó, segítőkész és ötletekkel teli  szülői- és alkalmazotti közösség támogatja.

Három csoporttal működünk, ahol hasonló életkorú gyermekek kerültek egy csoportba. Mindegyik csoportban két fő óvodapedagógus és egy fő pedagógiai munkát segítő kolléga dolgozik. Csapatunk munkáját egy fő pedagógiai asszisztens egészíti ki.

Az első hetek az ismerkedés jegyében zajlottak, hiszen több kisgyermek került másik csoportba illetve három új munkatárs is érkezett közösségünkbe.

Sétáink alkalmával az ősz kincseit gyűjtöttük, felelevenítve az utcán való közlekedés és viselkedés szabályait is. Közösséget megerősítő együttlétet töltöttünk a szőregi lovardában, ahol átélhették a gyerekek a lovaglás különleges élményét. Köszönjük ezt az egyedülálló lehetőséget!

Fotó: Szerb utcai Óvoda

Fotó: Szerb utcai Óvoda

Elkezdődött a görkorcsolya oktatás, ahol számos kisgyerek gyarapíthatja ebbéli tudományát. Az első botladozó, kicsit félős, kicsit sírós próbálkozások után a negyedik alkalommal már kivétel nélkül mindenki magabiztosan, felszabadultan és nevetve gurult játékos, ügyességi feladatokat is végrehajtva.

Örömmel és lelkesen készülünk az őszi családi napra és az egész napos kirándulásra, melyet Ópusztaszerre tervezünk.

Lehetőséget biztosítunk továbbá az érdeklődő gyerekek számára délutáni szabadidőben játékos angol oktatásra, néptánc tanulásra, hitoktatásra, illetve szervezés alatt álló küzdősportra. Mindezekkel is alkalmat biztosítunk a gyermekeknek arra, hogy különböző képességeiket többféle módon is kibontakoztathassák, mozgásvágyukat kiélhessék, ezzel is színesítve számukra az óvodai életet.

Szomorúan és megtört szívvel tudatjuk, hogy óvodánk kedves óvodapedagógusa, Juhász Mária elhunyt. Marika személyében egy nagyon empatikus, óriási gyermekszeretettel bíró és kiváló szakmai tudással megáldott kolléganőnket gyászoljuk, aki 32 éven át volt óvodánk fáradhatatlan óvó nénije, több évtizeden át megszámlálhatatlan gyermek jó pásztora. Marika, Isten Veled!

Szeretnénk megköszönni városrészünk önkormányzati képviselőjének, dr. Berkesi Ottónak, hogy közreműködője és szorgalmazója volt az óvodánk közelében elhelyezett forgalomkorlátozó táblák felállításának. Az általa felajánlott nagylelkű összeg révén válhat valóra az udvari babaház megvétele.

Az óvoda dolgozói
Szőregi Regélő, 2016. október

Borítókép: Fotó: Szerb utcai Óvoda