Harmadik játszódélelőttünkön is kedves vendégeink voltak az érdeklődő, ismerkedő anyukák és a leendő kiscsoportos gyermekek.
Majd szeptemberben ismét találkozunk velük.

A húsvétra várakozással készültünk, felelevenítettük a népszokásokat. Különböző kreatív tevékenységgel foglalatoskodva telt az idő.

Nagy meglepetés volt a gyermekeknek a ,,Kölyökidő” által vezetett vidám délelőtt, ahol arcfestéssel, hangszeres bemutatóval, zenével, tánccal szórakozhattak.

Ellátogattunk egy gyönyörű „mesekertbe”, Gábor Csengéékhez, ahol kis állatokkal is ismerkedhettek a gyerekek. Gyönyörködhettünk a tavasz virágpompás színkavalkádjában.

A Truffaldinó bábszínház színvonalas előadással zárta idei évadját. Egy zenés mozgásjátékkal elvarázsolták a gyerekeket. Zenei és kreatív kultúrájukat fejlesztették ötletükkel.

Felfedezték óvodánkat, ismerkedtek az itt dolgozó felnőttekkel, kipróbálták csoportszobai és udvari játékainkat.

A hónap szépségeinek kihasználásáért a Füvészkertbe látogattunk el a Föld napja alkalmából, ahol játékos vetélkedőkkel várták a családokat is. Legjobban a szemét vízből való kihorgászása, majd elhelyezése szelektív gyűjtőkbe aratott sikert a gyerekek között.
De a mi udvarunk is egyre szebb. A kiscsoportosok fákat ültettek, elkészült a homokozó, fa védőülőke, a kerti padok teszik kényelmesebbé a kint létet.

Sikerült felállítani végleges helyére a pályázaton nyert mászótomyot a csúszdával. Az egész délutánját szeretettel áldozta erre: Móra Tibor, Lengyel Zoltán, Hargita László, Móra Gábor, Tápai Péter és alapanyagokkal járult a betonozáshoz: Belancsity Radován és Ballai Katalin.

Köszönjük segítségüket, önzetlen felajánlásukat.

Szőregélő, 2007. május