Nagyon mozgalmasan és élményekben gazdagon telt az október óvodánkban. Papírgyűjtési akciónk sikeresen zárult a szülők aktív részvételével.

Az Állatok Világnapja alkalmából a középsősök és nagycsoportosok október 4-én ellátogattak a Vadasparkba. A Bérkert utcai óvoda meghívására nagycsoportosaink a Mihály-napi népi szokásokkal ismerkedhettek meg, így erősítve a népi kulturális kincseinek szépségeinek átörökítését.

Október 12-én Budapestre látogattunk, és egy kedves műsort nézhettünk meg a Planetáriumban: Süni és a csillagok címmel, majd a Közlekedési Múzeumban kipróbáltuk a régi vonatokat, megcsodáltuk a terepasztalok és a kiállítási tárgyak sokaságát. Utunk a busszal kényelmesen, evés-ivással, mesenézéssel telt, ami Nagy Sándor buszvezető apuka segítségével valósult meg.

Óvodánkban már hagyományaink szerint október második hétvégéjére szerveztük családi hétvégénket. Ennek színvonalas levezetéséhez, szervezéséhez sok szülő hozzájárult, amit ezúton köszönünk. A gyermekek műsorát citerazenekar követte, melyet idősebb és ifjabb Juhász József és Kocsis Flóra szolgáltatott.
Köszönetünket fejezzük ki Péter Árpádnak is, aki a lovaglást és a nem kevés ügyességet igénylő kötélmászókákat biztosította és fáradtságot nem kímélve, egész délelőtt tanítgatta a résztvevőket e szép sport elsajátítására.

Balogné Tóth Boglárka udvarunk népies, vásári hangulatához járult hozzá, kézzel festett, vidám bögréivel, kaspóival. A Sarkantyú utcai kereskedés pedig szép vesszőtárgyaival. Köszönjük Molnár Istvánné Marika, Kocsis Antalné Icuka támogatását is.

A lovas kocsizás élményeihez a gyermekeket Petrovics Mihály juttatta. Nem utolsó sorban köszönjük Deme Lászlónak, hogy ígéretünket beváltotta, és a marha színe javát a bográcsba mind belerakva finom ebédet főzött a játékban megéhezők részére.
Udvarunk még szebbé fog válni, Mezei Béláné gyönyörű tujákat adományozott erre a célra. Köszönjük a szülők aktív és szeretetteljes megnyilvánulását.

Szőregélő, 2005. november