Az idei szép őszt, a kirándulásunk után sok kisebb őszt felfedező séta, Ligetbe kirándulás, piaci séta követte, ahol az ősz jellemzőivel életszerűen ismerkedhettek a gyerekek. A gyűjtött gesztenyékből füzéreket fűztünk, és az óvodánk épületét díszítettük velük. A családok segítségével egy héten át gyűlt a sok termény, mag, díszes ág, amivel tornácunkra is őszi színes hangulatot varázsoltunk.

Az „őszi hét” végén hagyományunk szerint ezzel a sok szépséggel és sok vidám programmal vártuk a családokat. A Vándorszínház karate bemutató után a három csoport gyermekei kis műsorral kedveskedtek a hozzátartozóiknak, majd kezdődött a játék. Ugrálóvár, arcfestés, mászókötél, lovaglás, lovas kocsizás, aszfaltrajzverseny, tökfaragó verseny, ovi fotó közül válogathattak a családok. Vattacukor, büfé várta az ínyenceket. Majd a jókedvű társaságot finom őzgulyás várta ebédre. Minden család
nak köszönjük a segítségét. Külön szeretnénk megköszönni Péter Árpádnak a mászókötél lehetőségét, Lakatos Árpádnak és feleségének és a Lengyel családnak a finom ebéd elkészítésében és hozzávalókkal Tóth Györgynének nyújtott segítséget. A lovas kocsikázásért Horesnyi Györgynek, a lovacskázásért Bárdos Sándornak mondunk köszönetet ezúton. Köszönjük az Aradi vendéglő támogatását, dr. Horesnyi Julianna adományát, Ballai Zoltán karatemester és tanítványainak a bemutatót, Balogné Tóth Boglárka kerámiáit, Szitkai Orsolya hajfonásban, Buknicz Ivett arcfestésben nyújtott segítségét.

10. alkalommal rendezték meg a Deszk-Szőreg kerékpár versenyt, óvodás kategóriában a négy óvoda versenyzői közül az első helyezett óvodásunk, Farkas Richárd lett, aki a vándorserleget egy évig büszkén őrizheti. A többi helyezett oklevélben és tárgyi jutalomban részesült.

Szőregélő, 2007. október