Sok színes programmal telt el a hónap. A középsősök a Tisza Maros Szög RT. kukorica földjén töltöttek el egy délelőttöt. Megfigyelték a betakarítást, sőt örömmel próbálták ki a traktorokat, kombájnokat. Törhették és morzsolhatták a kukorica csöveket. Köszönjük Vincze Lajosnak, Aczkovné Csorba Katalinnak és munkatársainak a segítségét.

Az Állatok Világnapja kiemelt ünnepünk. Mind három csoportban megemlékeztek róla. A középsősök elmentek házi állatokat, élő környezetükben nézni, így sokoldalú tapasztalatot szerezhettek. Egész napos kirándulást szerveztünk Szarvasra. Az utazás során gyakoroltuk a közlekedés szabályait, ismerkedtünk közlekedési eszközökkel, s az azokon dolgozókkal. Az arborétumban felfedeztünk sok- sok különféle fát, átölelve őket méregettük melyik lehet a legterebélyesebb közülük. Gyönyörködtünk a természet  szépségében, felfedeztük titkait az odvas fákban, a fű között, bejártuk a rejtélyes ösvényeket, gyűjtögetve a természet kincseit: makkot, gesztenyét, tobozokat, a páva színes tollait, különféle terményeket. Gyönyörködtünk a kilátóból elénk táruló Kőrös folyó látványában. Hajókiránduláson vettünk részt, megfigyeltük a part menti épületsorokat, a vízi növényeket, élőlényeket, madarakat. Útközben a gyermekek kis kapitányként irányíthatták a hajót nagy örömükre.

A szép, meleg őszi időjárást kihasználva minél több időt töltünk a gyermekekkel a szabadban. Séták alkalmával figyeljük a természet változásait, gyűjtögetjük kincseit, majd felhasználjuk ábrázoló tevékenységekben, számlálásban.

Őszi családi hétvégénkre a szokásos izgalommal készültünk. A hétvégét megelőző napokban már szülők bevonásával gyűjtögettük az őszi terményeket, amelyeket felhasználtunk óvodánk díszítésére és a játékos délelőtt folyamán. Számos érdeklődést felkeltő programon vehettek részt a családok. Nagy Róbert fergeteges néptánc műsorral nyitotta meg a reggelt, amibe a szülőket is bevonta. Az Ifjúsági Vöröskeresztesek mértek vérnyomást és arcfestéssel a gyermekeket kívánságuk szerint változtatták át vidám mese  hősökké. Köszönjük segítő részvételüket.

A családok aktívan vettek részt a programokba. Ugráló várazás lovas kocsizás természetesen a gyermekeknek kedvezett. Paprikából fűzért, tökből vidám arcokat a felnőttek is szívesen alkottak. A szőlőpréseléssel többen megpróbálkoztak és friss mustot kortyolhattunk. Kakuk Zoltán jóvoltából udvarunkban kipróbálhatták a gyermekek a rendőrautót, ami segíti őket a bizalom erősítésében a segítő szerv felé. Köszönjük a szülők segítségét a programok szervezésében és hozzájárulásukat a büfé választékához.

A közösen elfogyasztott finom ebédel zártuk le mozgalmas napunkat.

A középső és nagycsoportosok a művelődési házban Robin a hód címmel természetvédelmi érzelmeket megalapozó báb előadást néztek meg.