Színes volt a novemberünk, olyan, mint ilyentájt a természet. Pillangó csoportos gyerekeink először ismerkedtek a lovardával, illetve a lovaglással. Az első megilletődött pillanatokat hamar felváltotta a gyermeki kíváncsiság, mert mindenki szeretett volna felülni a ló hátára.

Igen kedves, derűs pillanatokat élhettünk át a művelődési házban, ahol a Tűzmadár színház bábelőadásával kápráztattak el bennünket. Sokat nevettünk, tapsoltunk s még napokig emlegettük a mókás előadást.

Sokféle alkotómunkával vettünk részt az Őszi Kiállításon. Örömmel fedezték fel a gyerekek munkáikat, alkotásaikat, amelyekért jutalmul oklevelet és a majdan elkészülő remekművekhez szükséges anyagokat is kaptak. Remek ötleteket, szépen kivitelezett alkotásokat láthattunk.

Fotó: Szerb Utcai Óvoda

November 13-án a tolerancia napja alkalmából a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete közreműködésével érzékenyítő tréningen vehettünk részt az óvoda teljes létszámával, ahol Farkas László mozgáskorlátozott mesélt életéről, és a gyerekek kipróbálhatták a kerekesszékkel való közlekedést is. Kurucsai Szabolcs és Elvis, a fekete labrador kutya is segítségünkre volt. Egyedülálló élményt szereztek a gyereknek és felnőttnek egyaránt azzal, hogy kipróbálhattuk, milyen érzés lehet valamelyik érzékszervünktől megfosztva élni a mindennapokat. Az új élmény rendkívüli hatással volt a gyerekekre. Általa érzékelhetően türelmesebbek, segítőkészebbek és motiváltabbak lettek társaik, illetve a „sérült” emberek elfogadása, illetve segítése irányában.

Csatlakozhattunk mi is a Magyar Utcai Óvoda Márton-napi lampionos felvonuláshoz. Hangulatos, szép élményben volt részünk.

Meglátogattuk a Somogyi Könyvtár Odesszai Fiókkönyvtárát, ahol az országos nagy dianaphoz csatlakozva új- és klasszikus mesefilmek vetítésén vett részt óvodánk. Óvodásaink tágra nyílt szemekkel csodálkoztak rá erre a számukra még ismeretlen fi lmvetítési formára.

A Szőregi Bölcsőde megtisztelő meghívásának eleget téve örömmel tartottuk meg a mese délelőttöt, ahol Borsos Gábor óvodapedagógus kollégánk mesemondásával egyedülálló élményt nyújtott a bölcsődés gyerekeknek.

Fotó: Szerb Utcai Óvoda

Sétáink alkalmával az ősz kincseit gyűjtöttük, kacsákat etettünk a Holt-Maros partján.

Kilátogattunk a piacra az őszi gyümölcsöket, zöldségeket és a vásárlási szokásokat megfigyelni. Készítettünk salátákat az általunk vásárolt gyümölcsökből és zöldségekből. A gyerekek élményeiket rajzaikban is megörökítették.

Az első gyertya, amelyik fellobban a Rózsák terén, az advent eljövetelét jelzi. Mi is felkészítjük lelkünket a szeretet és a békesség befogadására. Katica csoportos gyerekeink alkalomhoz illő versekkel, dalokkal lesznek szereplői az első adventi gyertya meggyújtásának.

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt bázis óvodájaként karácsony alkalmával szívesen fogadunk adományokat a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt számára december 15-ig.

A Szerb Utcai Óvoda dolgozói

Borítókép: Fotó: Szerb Utcai Óvoda