Beköszöntött a nyár az óvoda életébe is. A kellemes idő lehetőséget ad arra, hogy az étkezések kivételével az egész napot a szabadban tölthessék a gyerekek. Nagy örömmel vették birtokba a gyermeknapra kapott új kismotorokat, labdákat, homokozó játékokat, hullahopp karikákat. A  színes krétákkal szinte pillanatok alatt telerajzolták az óvoda aszfaltját szebbnél-szebb színes nyári képekkel.

A nyár eleje is tartogatott izgalmakat, hiszen készültünk a Rózsaünnepre, ahol óvodánkból 35 kisgyermek lépett fel a világot jelentő deszkákra. A legkisebbektől népi játékokat, a nagyobbaktól már „komoly” tánclépésekből álló produkciót láthatott a közönség. Azok az 5-7 éves nagylányok, akik már 2-3 éve táncolnak, Sárközi karikázót adtak elő a nézők nagy örömére. A színvonalas műsorra nagyon szorgalmasan és lelkesen készültek a szereplők. Nem csak a gyermekek műsora emelte a fesztivál színvonalát, hanem ügyes kolléganők keze munkája is, hiszen pénteken rózsába borult az óvoda udvara, amikor csokrokat, girlandokat kötöttek a szombati parádén felvonuló járművek díszítésére. Szeretnénk a szülőknek megköszönni a sok segítséget, és a lelkes támogatást! Azt is a kedves szülőknek köszönhetjük, hogy szinte minden nap fogyaszthatnak a gyermekek friss nyári gyümölcsöt, hiszen bőségesen ellátnak bennünket a
kertekben termett, cseresznyével, meggyel, málnával…

A tágas és árnyas udvarunk lehetőséget biztosít a gyermekeknek arra, hogy a legmelegebb napokon is kellemes, árnyékos helyen játékkal hancúrozással töltsék el a napjukat, frissítő lábfürdőzésekkel tarkítva. Nyári életünk mottója: mozgás, játék, vidámság! Jó pihenést és kellemes nyarat kívánunk minden olvasónak, gyermeknek, szülőnek!

Az óvoda dolgozói
Szőregi Regélő, 2015. július

Borítókép: Fotó: Szerb utcai Óvoda