Beköszöntött a nyár óvodánk életébe is. A kellemes idő lehetőséget ad arra, hogy az egész napot a szabadban tölthessék a gyermekek.

Idén tavasszal is szerveztünk papírgyűjtést, köszönjük a szülőknek a sok segítséget! Ezzel az akcióval is segítettük a gyermekek környezettudatos látásmódjának fejlődését, a szelektív hulladék kezelés szokásának kialakítását, ami a mai kor fontos, környezetkímélő hozzáállást segíti.

A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tavaszi papírgyűjtési versenyén a II. kategóriában a legjobb eredményt értük el. Ezt oklevéllel és 30.000 Ft- összegű
pénzjutalommal díjazták.

Hagyományainknak megfelelően június elején tartottuk gyermeknapi rendezvényünket. A gyermekek szórakoztatására sokféle programmal készültünk. Versenyjátékokon vehettek részt, akadálypályán próbálhatták ki tehetségüket. Korcsoportonként kerékpárversenyen mérhették össze ügyességüket. Jókedvűen szurkolt mindenki, vidáman telt a délelőtt. Minden résztvevő emléklapot kapott, hiszen a jókedvű részvétel a fontos az egészséges életmód kialakításában. Az első helyezett Kovács Dorotea lett, ő vihette haza a győztesnek járó serleget. Gratulálunk! Színes krétákkal szinte pillanatok alatt telerajzolták az óvoda aszfaltját szebbnél szebb színes nyári képekkel. Az óvó nénik arcfestéssel varázsolták el a kicsiket, nagyokat – mesehősök, királylányok, pillangók, katicák vették birtokba az óvoda udvarát. A gyermeknap további részében zenéstáncos mulatságot szerveztünk.

Fotó: Szerb Utcai Óvoda

Készültünk a Szőregi Rózsaünnepre, ahol vidám pom-pomos tánccal léptek fel óvodásaink. Erre nagyon szorgalmasan és lelkesen készültek. Ezúton szeretnénk megköszönni a szülőknek a sok segítséget, támogatást.

Azt is a kedves szülőknek köszönhetjük, hogy szinte minden nap fogyaszthatnak a gyermekek friss nyári gyümölcsöt, hiszen bőségesen ellátnak bennünket a kertekben termett cseresznyével, meggyel.

Folyamatosan gondozzuk a gyermekekkel együtt a veteményes kertünket, gyomláljuk, locsoljuk. Szedjük és esszük a finom paradicsomot, gyönyörködünk az ültetett színes virágainkban.

A jó időben minden csoport sok programot szervezett, pl. fagyizás, rövid kirándulás, játszótér látogatás, élményszerző séták stb.

Nagy örömünkre egy süncsalád költözött az óvoda udvarára. Megnézhettük a kis süniket, enni, inni adtunk nekik. Beszélgettünk az állatok nyári életéről szokásairól.

A nyár folyamán óvodánkat megszépítik, korszerűsítik. Két csoportszobában megújul a parketta, és a konyha-iroda részek teljes körű felújításra kerülnek, így szeptemberben megújulva várhatjuk a gyermekeket.

A tágas, árnyas udvarunk lehetőséget biztosít a gyermekeknek arra, hogy a legmelegebb napokon is kellemes, árnyas helyen játékkal, sok hancúrozással, sok tervezett tevékenységgel tölthessék el napjaikat.

Nyári életünk mottója: Mozgás, Játék, Vidámság! Kellemes nyarat és jó pihenést kívánunk minden olvasónak, gyermeknek, szülőnek!

A Szerb Utcai Óvoda dolgozói

Borítókép: Fotó: Szerb Utcai Óvoda