Júniusunk eseményekkel tarkán telt. Nagyon vidám napot töltöttünk együtt Családi napunkon, melyen a Vöröskereszt Ifjúsági csoportja is részt vett játékos vetélkedővel, vérnyomás méréssel, testzsír analízissel, arc festéssel. Kiállításunkat „A múlt hangjai” címmel rendeztük meg, bemutatva a régen használt gramofont, bakelit lemezeket, melyekkel a gyermekek már csak így találkozhatnak. Díszes lovas kocsival bejárhatták a környéket Horesnyi György fogatával. Egész délelőtt folyt a légvárazás, kézműves foglalkozások. Valamint vásár, amiben segítséget nyújtott a Rutz család és Balogné Boglárka. A Szegedi Rendőrkapitányság kutyás csoportjának izgalmas bemutatóján ámultunk a képzett kutyusok ügyességén. A napot közös grillezett ebéd zárta, melyet Nagy Iván sütött számunkra. Köszönjük minden résztvevőnek és segítőnek sikerünkhöz való hozzájárulását.

Gyermeknapi programunkat kerékpár versennyel nyitottuk, mindenki lelkesen hajtott a célba. Időmérés alapján a győztes Kálmán Péter lett, aki a vándor serlegünket egy évig őrzi majd. Az udvaron folytattuk a vidám zsibongást ügyességi játékokkal, verseny játékokkal, gipsz festéssel, eszemiszommal.

A nagycsoportosok kis kirándulásként élték meg a Szendrei családnál töltött délelőttünket. Sok élménnyel gazdagodtunk azzal, hogy megismerkedtünk a halastavak élővilágával, az eredeti génállományú háziszárnyasokkal. Vidáman etettük, kergettük az állatokat a házigazdák kitartó türelme mellett. Köszönjük a szép emlékeket!

Óvodánk hangsúlyt fektet a környezettudatos nevelésre, ezért részt vett a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft üdítő és tejes italos karton gyűjtő versenyén. Munkánkat méltányolva szelektív gyűjtő kis autót kaptunk.

Örömünkre a Kisrigó-Fészek alapítvány Zsák mese c. meseíró és illusztráló pályázatán a báb csoportunk emléklapban és ajándékban részesült.

Óvodánk június 21-től zárva tart, de a Rózsaünnepi felvonulásra készülünk és részt veszünk.

Mindenkinek kellemes, szép nyarat kívánunk!

A Szerb Utcai óvoda dolgozói