Május végére mind a három csoportban megtartottuk az évzárókat. A ballagóknak idén is virágpompába öltöztettük az egész épületet és az udvart. Az évzáró ünnepélyek után az itt maradók virággal,versekkel és ballagó tarisznyákkal búcsúztatták az iskolába indulókat.

A nyár eleje számos programmal indult. Egész napos kirándulásunkat Mártélyra szerveztük.  Mindhárom korcsoport választhatott a Kalandpark játékai közül képességeinek megfelelően. A  nagyobbak bátrabbak és mozgásuk biztonságos, ezért mindent szabadon kipróbálhattak. A kisebbek egyszerűbb szereken és segítséggel, de felszabadult örömmel játszottak. Felfedeztük  az ártéri erdőt a tanösvényen sétálva az erdész bácsi vezetésével. Megtanultuk az erdőben  betartandó szabályokat és gyakoroltuk is a madárdallal kísért sétánkon.

Fotó: Szerb utcai Óvoda

Fotó: Szerb utcai Óvoda

Gyermeknapunkon színes programokkal vártuk a gyermekeket. Az Ifjúsági Vöröskereszt játszóházzal készült, különleges mozgásfejlesztő eszközökkel, melyeket szabadon választva  próbálhattak ki kedvükre a gyermekek. A bűvész bácsi vidám, gyermek humorra épülő műsorába sokukat bevonta a közös varázsolásba. A végén mindenkinek lufiból hajtogatott a kívánsága szerinti figurát. Cicák, kutyusok, lepkék, virágok, madarak és sok egyéb állat percek alatt elkészült az ámulva figyelő szemek előtt. Kerékpár versenyünket is ezen a napon tartottuk, amire sokan előre készültek, gyakoroltak. Mindenki lelkesen teljesítette a távot. A leggyorsabb Csillag Liza pillangó csoportos lett, aki haza vihette a győztes serleget. Gratulálunk neki!

Néptáncosaink a bölcsőde családi napjának megnyitóján vettek részt, műsorukkal színesítve  azt, és ápolták egyben az intézmények közötti kapcsolatot. Örömmel kapcsolódtak be az ezt követő programokba, vendégségbe.

Aktívan készültünk a Rózsa fesztiválra. Kiállítási fallal a gyermekek életéről készült képekkel és a gyermekkezet dicsérő munkákkal. A pénteki műsoron a néptáncosaink Somogy vidéki  tánccsokrot mutattak be. A lányok szép új viseletének szoknyái Szekeresné Molnár Szilvia dajka néni kezei közül kerültek ki.

Három óvodásunk, Móra Szonja, Vigyikán Hanna és Vigyikán Zóra a Rózsahercegnők bemutatkozásán vett részt majorett bemutatójukkal, mellyel szórakoztatták a közönséget.

Tartalmas tanévet tudhatunk magunk mögött. Mindenkinek kellemes nyarat, jó pihenést kívánunk!

Szőregi Regélő, 2014. július