Gyermeknapunkon a Csiga duó vidám interaktív zenés műsora után mozgásos játékokkal, kis vetélkedőkkel telt vidám délelőttünk.

Május végén óvodánk virágdíszbe öltözött. Elérkezett az idő, hogy óvodánktól búcsút vegyenek az iskolába készülő nagycsoportosok. Köszöntésükre a középsősök az ünnepségünkön zenés tánccal kedveskedtek, majd a nagyok mutatták meg rátermettségüket versmondással, dalos játékok önálló játszásával. Lászlóffy Luca az Ügyi manó fesztivál középdöntőse elmondta azt a mesét, amivel részt vett a versenyen. A ballagók bejárták óvodánk termeit, emlékezve az itt töltött évekre. A nyáron sokan már nem jönnek közülük. Ez úton is kívánunk sikeres iskolai éveket!

Júniusban a kiscsoportosok a Vadasparkba látogattak el, egy közös délelőttöt töltve a velünk kiránduló szülőkkel. Családias hangulatban, jókedvűen ismerkedtünk a távoli tájak élővilágával.

Hagyományainkhoz hűen megtartottuk kerékpár versenyünket. A kisebbek motorokkal, a nagyobbak kerékpárokkal mérték össze ügyességüket. Jókedvűen szurkoltunk mindenkinek, vidáman telt a délelőttünk. Korcsoportonként hirdettünk 1.-2.-3. helyezettet, de minden résztvevőnek járt emléklap és cukorka, hisz a jókedvű részvétel a fontos, az egészséges mozgásra nevelésben. Óvodai szinten a leggyorsabb Rutz Martin lett, idén ő vihette haza a győztesnek járó serleget. Gratulálunk ügyességéhez!

Az őszi rossz idő miatt elmaradt Családi hétvégét június elején rendeztük meg. Változatos programokkal telt a délelőtt. Az Ifjúsági Vöröskereszt tagjai folyamatosan mérték a vérnyomást és a testzsírt a felnőtteknek, a gyermekeknek pedig kedvenc mesefiguráikat festették az arcukra. Ágoston Anita interaktív koncertje után kipróbálhatták a gyermekek a lovaskocsizást, ugráló várazást, kézműves foglalkozásokat, zsákbamacskát, egyéb játékokat. A szülői segítséggel létrejött büfé várta megéhező, megszomjazó vendégeit. Egy vidám közösségépítő játékon szívesen vett részt a családok apraja-nagyja. Ebédre Nagy Iván apuka készítette az ínycsiklandózó grillezett finomságokat, melyek várták a megéhezetteket. Köszönjük segítségét.

Nyári életünk főként szép árnyas udvarunkon zajlik, minél nagyobb szabadságot adva a gyermekeknek. Júliusban kezdődik takarítási szünetünk, melyben felújításra, festésre is sor kerül. Kellemes nyarat kívánunk!

Az óvoda munkatársai