Május végén elbúcsúztattuk az iskolába készülő nagy csoportosokat. A ballagóknak idén is virágpompába öltöztettük az egész épületet és az udvart is. A ballagáson a kisebbek virággal, versekkel és ballagó tarisznyákkal vettek búcsút a nagyoktól. A bölcsőde családi napján is részt vettek a nagyobbak énekkel, tánccal színesítve a programokat és egyúttal ápolták az intézmények közötti jó kapcsolatot.

A gyermeknapunkon színes programok várták az ovisokat. A Grimm-Busz Színház előadása nagy élmény volt a gyerekeknek, örömmel nézték és élték át a mese minden pillanatát.

Fotó: Szerb Utcai Óvoda

Nagy sikere volt az arcfestésnek, az óvónénik a kívánt állatokat, mesehősöket festették az arcokra. A szokásos kerékpár versenyünket is megtartottuk, mindenki már előre gyakorolt és örömmel tekert a versenyen a saját járművén. A leggyorsabb Ábrahám Tamás Katica csoportos lett, aki hazavihette a győztes serleget. Gratulálunk neki!

Utána folytattuk a vidám zsibongást, ügyességi játékokkal, eszem-iszommal.

Aktívan készültünk a Rózsa fesztiválra. Az iskolában elhelyezett kiállítási falon a gyermekek óvodai életéről készült képeket lehetett megtekinteni. A pénteki fellépésen a rózsás fakanál tánc és a „szilvás gombóc” nagy sikert aratott.

Fotó: Szerb Utcai Óvoda

A nyári élet is beindult közben óvodánkban. Összevont csoportokban működünk, hiszen megújul a Katica csoport: új csiszolt parkettát, tiszta festett falakat, öltözőt, mosdót kapnak a leendő kicsik. Sokat tartózkodunk a szabadban, amikor  az időjárás engedi. A gyerekek sokat homokoznak, pancsolnak, élvezik a nagy árnyas udvar adta előnyöket.

Tartalmas tanévet tudhatunk magunk mögött. Mindenkinek kellemes nyarat, jó pihenést kívánunk.

Borítókép: Fotó: Szerb Utcai Óvoda