Szép, hosszú őszünk van, de mi mégis kicsit megvicceljük az évszakok rendjét, mert a középsősök és nagycsoportosok közül sokan most kezdték el a korcsolyázás tanulását. Számos öröm, élmény és elcsusszanás szerezhető be már most a telet várva. A gyermekek nagyon szeretik, és játékos formában sajátítják el a szükséges mozdulatokat. Fejlődik mozgáskultúrájuk, mozgás összerendezettségük. Van, aki már második éve jár tanfolyamra velünk.

Az idén is megrendezte az OVI Igazgatóság az OVI jégfesztivált, ahol a gyermekek a vállalkozó kedvű szülőkkel ingyenesen vehettek részt a színes programon. Így kamatoztathatták a gyermekek tanfolyamon szerzett tudásukat.

Kapcsolódva az éves nevelési tervünkhöz, amelyben kiemelt terület a tehetséggondozásba a néptánc, művészeti kiállítást szerveztünk. Két tájegység viseletét állítottuk ki: dél-alföldi leány-legény és Szerbia középső vidékéről való női, férfi öltözetet. Megismerkedtek a gyermekek az egyes ruhák neveivel, hogy miből készítették és milyen alkalomra viselték.

Szintén a tehetséggondozás megvalósítása érdekében a középsős és nagycsoportosok több rajzpályázatot adtak be. A Szegedi Rendőrkapitányság KözIekedésrendészeti Osztályához az „Óvodába sietek”, a Csibészke képességfejlesztő gyermekmagazinhoz a „Legkedvesebb mesehősöm”, az Oktatási és Kulturális Minisztériumhoz a ,,Miénk az utca” címmel. Nagyon várjuk az eredményeket.

Óvodánk pályázaton nyert 50.000 Ft-ot, amit tárgyi feltételeinket bővítettük. Színes tv-t, videomagnót és gyermek zenei CD-ket vásároltunk belőle.

Szőregélő, 2007. december