Színes volt a novemberünk, olyan, mint ilyentájt a természet. Katica csoportos gyerekeink először ismerkedtek a lovardával illetve a lovaglással. Az első megilletődött pillanatokat hamar felváltotta a gyermeki kíváncsiság, mert mindenki szeretett volna felülni a ló hátára. Igen kedves, derűs pillanatokat élhettünk át a művelődési házban, ahol a Grimmbusz Színház előadói varázsolták át a gyermeki tekinteteket. Néhányuk még a mese szereplőivé is váltak, hisz segítségére voltak a „vitéz szabólegénynek”. Sokat nevettünk, tapsoltunk, s még napokig emlegettük a mókás előadást.

Sokféle alkotómunkával vettünk részt az Őszi Varázslatok c. kiállításon. Örömmel fedezték fel a gyerekek munkáikat, alkotásaikat, amelyekért jutalmul oklevelet és a majdan elkészülő remekművekhez szükséges anyagokat is kaptak. Remek ötleteket, szépen kivitelezett alkotásokat láthattunk.

Fotó: Szerb Utcai Óvoda

Fotó: Szerb Utcai Óvoda

Pillangó csoportos gyermekeink a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola „Tudástár” című anyagát tekintették meg, ezzel is kapcsolódva a magyar tudomány ünnepéhez. Nagy kíváncsiság előzte meg a látogatást, s beteljesülő öröm kísérte végig a délelőttünket. Nagyon sokféle, a gyereki világhoz közel eső tudományos ismereteket szerezhettünk. A letűnt világok őslényei, a „dínók” csontvázaival távoli- és közeli világunk élőlényeivel találkozhattunk. A tárlatvezetés nagyon nagy élmény volt, hiszen minden gyermek találkozhatott a kedvenc állatával. Olyan fantasztikus élményre is szert tehettünk, mint például az, hogy megsimogathattuk a cápa- illetve a krokodil bőrét és megtudhattuk, hogy miért is ilyen, továbbá hányszor nő ki az elefánt foga élete folyamán. Megtapinthattuk, sőt kézben is tarthattuk fogazatának egy részét, simogathattuk a kopott rágófogakat. Láttunk strucctojást, ami akkora volt a fürj tojása mellett, mint egy mesebeli óriás. Mindent felülmúlt azonban a trópusi pillangók látványa. Szájtátva néztük a színes kavalkádot, alig tudtuk a látványt felfogni. A másnap készült rajzok ékes bizonyítékai voltak a sok befogadott élménynek.

Csatlakozhattunk mi is a Magyar Utcai Óvoda Márton-napi lampionos felvonulásához. Hangulatos, szép élményben volt részünk.

Az első gyertya, amelyik fellobbant a Rózsák terén, az advent eljövetelét jelzi. Mi is felkészítjük lelkünket a szeretet és a békesség befogadására. Maci csoportos gyerekeink alkalomhoz illő versekkel, dalokkal voltak szereplői az első adventi gyertya meggyújtásának. Karácsonyra készülődvén szívesen fogadunk adományokat a Magyar Vöröskereszt számára december 17-ig.

A Szerb Utcai Óvoda dolgozói
Szőregi Regélő, 2016. december

Borítókép: Fotó: Szerb Utcai Óvoda