A Truffaldinó Bábszínház műsorában két mesefeldolgozást láthattunk, nagyon érdekes bábtechnikai elemek segítségével. Olyan volt, mintha egy nagy TV képernyőjén keresztül néztük volna a meséket.

Az Árboc Egyesület közreműködésével érzékenyítő tréningen vehettünk részt az óvoda teljes létszámával, ahol Elvis, a fekete labrador kutya is segítségünkre volt. Egyedülálló élményt szereztek a gyereknek és felnőttnek egyaránt azzal, hogy kipróbálhattuk, milyen érzés lehet valamelyik érzékszervünktől megfosztva élni a mindennapokat. Az új élmény rendkívüli hatással volt a gyerekekre. Általa érzékelhetően türelmesebbek, segítőkészebbek és motiváltabbak lettek
társaik, illetve a sérült emberek elfogadása, illetve segítése irányában.

Fotó: Szerb Utcai Óvoda

A Móra Ferenc Múzeum hintaló kiállítására látogattunk el óvodásainkkal. Nagyon sokféle, szebbnél szebb, érdekes, a világ messzi szegletéből illetve régi időkből való játékeszközöket láthattunk. Természetesen, amit csak lehetett, ki is próbáltak a gyerekek. Nagy lelkesedéssel figyelték a Szeged és környékének népi hagyományait bemutató kiállítást. A paprikatermesztés, a gyékényszövés, a papucskészítés rejtelmeibe, a halászok, a pásztorok életébe pillanthattunk bele, megismerkedve mindennapjaikkal, viseletükkel, szerszámaikkal. A Tiszához kapcsolódó élővilágot is láthattunk az állandó kiállításon. Szőke folyónkat, a Tiszát, most jégbe fagyva, saját
szemünkkel is megcsodálhattuk. A vastag jégpáncélba burkolózott folyónkon néhány vízimadarat is észrevettünk, no, meg a jégben álló hajókat is megfigyelhettük. Csodálatos, bár kissé félelmetes élmény volt megtapasztalni, hogy a természet mi mindenre képes.

Nagy izgalommal készültünk a farsang megünneplésére. Készültek a szebbnél szebb álarcok, tanultuk a tréfás verseket, énekeket és hallgattuk a vicces meséket. Virtuális bepillantást nyertünk, milyen is volt régen a farsang és a „félelmetes” busóálarcokkal is megismerkedtünk.

Fotó: Szerb Utcai Óvoda

A farsangi délutánunkat a bűvész, Laci bácsi tette emlékezetessé, hisz sok produkciójába bevonta a bátor jelentkezőket. Sokat csodálkoztunk, tapsoltunk a kendőből elővarázsolt galamboknak, a galambokból átváltozott cicának, és a meggyújtott papírzsebkendőből átalakult, 5000 forint címletű bankjegynek. Nekünk, felnőtteknek talán ez a produkció keltette fel leginkább az érdeklődésünket. Jelmezekbe öltözve, táncolva, mulatva, eszem-iszommal töltöttük a délutánt.

Mi, felnőttek, kellemes, jó hangulatú bálunkban mulattuk át az éjszakát. Sokan eljöttek. Sok, az ügyünket szívén viselő ember támogatásának köszönhetően szép számú tombolatárgy felajánlásával tették színvonalasabbá bálunkat. Nagy örömünkre szolgált és ezért külön köszönettel tartozunk azon több mint 20 vállalkozásnak, valamint a fellépőknek, végül, de nem utolsó sorban azon kedves szülőknek, akik adományaikkal támogatták eseményünket. Köszönjük továbbá a Tömörkény István Művelődési Háznak, hogy színvonalas helyszínt biztosított a rendezvényünknek. Köszönet dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő úrnak, és a szőregi bölcsőde vezetőjének, Narancsik Hedvignek, akik jelenlétükkel és adományaikkal támogatták a már hagyománnyá vált, idén 21. alkalommal megrendezésre kerülő bálunkat.

Alapítványunk, a Szőregi Óvodásokért Alapítvány köszönettel fogadja a felajánlott adó 1%-okat. Az idén is, aki teheti, támogasson bennünket! Alapítványunk száma: 18463811-1-06 Köszönjük önzetlen segítségüket!

A Szerb Utcai Óvoda dolgozói
Szőregi Regélő, 2017. március

Borítókép: Fotó: Szerb Utcai Óvoda