Idén nagyon sietett a Télapó és a Truffaldínó bábszínház manóival együtt érkezett a Várjuk a Mikulást című vidám darab közben. Minden gyermek csomagot kapott tőle, aminek nagyon örült. Ajándék lehet bármi, amit szeretettel adunk. Tudja ezt régi óvodásunk Berczeli Péter is, aki gitártudását ajándékozta nekünk, gyermekdalokkal érkezett hozzánk a Télapó kapcsán. Ezen a napon a nagycsoportosokat az iskolások Mikulás-váltóversenyen látták vendégül. Óvodások és iskolások vegyes csoportokat alkottak és a csapatok játékos sorversenyekkel mérték össze ügyességüket. Vidáman telt el a délelőtt, búcsúzáskor kis ajándékkal kedveskedtek egymásnak a gyermekek. A művelődési házban a Buksi és a Télapó című zenés darabban találgathattuk, ki lehet a Mikulás. A Télapó által ígért hó megérkezése nagy boldogságot jelentett a gyerekeknek. Udvarunkon hógolyók cikáztak, szánkót húztunk, vidám nevetéssel futkostak, játszottak a friss hóban a gyerekek.

Advent időszakában minden hétfőn gyertyát gyújtottunk adventi koszorúnkon, minen héten egyel többet, így segítve karácsony közeledésének átérzését. Számos módon készülődtünk.

Készítettünk díszeket, amivel felékesítettük óvodánk termeit, helységeit. Folyamatosan készültek az ajándékok is a szorgos kis kezek által.

Művészeti kiállításunkat is az ünnepvárás hatotta át, gobelin képekről angyalkák, a Lourdi Szűz, az ima áhítata áradt felénk. Sokat beszélgettünk a népi szokásokról, az advent és a karácsony lényegéről, az összetartozásról, szeretetről.

Szegeden megnéztük az ünnepi díszbe öltözött várost, töltekeztünk a hangulatokkal. A nagycsoportosok a szőregi könyvtárban fedezték fel a szép karácsonyi mesekönyveket, ahol Péliné Lévai Henriett szép verseket, meséket mondott nekik, Luca napi regélőkkel bővítette ismereteiket a népszokásokról. Köszönjük a kedves meghitt perceket.

Luca napján ültettünk búzát, amit minden nap figyeltünk, hogyan növekednek, a kicsik vittek haza is a fa alá, meg figyelhetik, milyen lesz az új termés.

Karácsonyi hangversenyünkön gitárszólót hallhattunk, valamint vidám dalokat énekeltünk közösen. Hangulatos délelőttöt töltöttünk el így.

A szülők által a Vöröskereszt részére hozott ruha és játék adományokat továbbítottuk, amivel néhány család segítséget kaphatott. Köszönik az adományokat.

Az iskolások ellátogattak hozzánk, megajándékoztak bennünket Betlehemes játékukkal. Közülük többen jártak ide. Nagy öröm volt látni a változásokat: határozott, bátor kiállásukat, ügyességüket, tudásukat. Idevarázsolták a régi bibliai történetet. Köszönjük nekik.

Óvodai karácsonyunk a csoportok meghitt ünneplésével történt közös gyertyafényes énekléssel, verseléssel. Közben az ajándékokkal beröppent az angyalka a gyerekek nagy örömére. Izgatottan bontogattuk, fedeztük fel az ajándékokat, mi lehet a dobozokban. Majd a kicsik egész délelőttjüket önfeledt játékkal töltötték. A középsősök és a nagyok a Rózsák terén részt vettek a közös Betlehemállításban verseket mondtak, énekeltek.

Köszönjük a Szőregi Virág és Dísznövény ÁFÉSZ –nak, hogy mindhárom csoport részére
fenyőfát ajándékoztak. Köszönjük Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő úrnak kedves köszöntő gesztusát.

Az újesztendő beköszöntött, mi is szeretnénk boldog újévet kívánni! Teljék egészségben, szeretetben, jó létben!

A Szerb Utcai óvoda dolgozói