Szép tavaszi hónapunkat, a „virágbontó áprilist” közösen köszöntöttük a bölcsődés gyerekekkel. Meghívásuknak eleget téve szépen díszített hímes tojásokkal leptük meg őket, s az udvarukban álló fára aggatva együtt gyönyörködtünk a díszes tojásfában. A húsvéti készülődés a tojásfestés, a locsolóvers tanulás, a terem- és udvardíszítés illetve a virággondozás jegyében  telt. Készültek az „alkotások”, a hímes tojások az ünnepvárásra. A Barka futáson részt vevő  gyermekeink büszkén mutatták az érmeket, amiket a versenyen nyertek.

Az ÓVI Igazgatóság által meghirdetett Ügyi Manó Fesztiválon két óvodásunk is képviselhette óvodánkat. Lengyel Adrienn szép rajzával, Dicső Ramóna versmondással nyert oklevelet.

A lovaglás tudományát a Pillangó csoportos gyerekek fejleszthették tovább. A bátrabbak már  torna- illetve tartásjavító mozdulatokat is végeztek Rigó hátán.

Maci csoportos gyermekeink a Mars téri piacot látogatták meg, lelkes vásárlással összekötve a  személyes, közvetlen ismeretszerzést. A finom tavaszi primőrökből vitamin salátát készítettek a  csoportjukban, melyre kedvesen invitálták a többi csoportban lévő pajtásaikat is. Akinek kedve  volt, meg is kóstolhatta az üde, zsenge zöldségeket.

Fotó: Szerb Utcai Óvoda

„Nyitott kapukkal” és sok szeretettel vártuk az ide látogató szülőket gyermekeikkel együtt, hogy  bepillanthassanak leendő óvodásaink a mi kis közösségünk életébe. Örömmel töltött el bennünket, hogy láthatóan nagy kedvvel vették birtokukba az udvari játékokat, a mi óvodásaink pedig apró ajándékokkal kedveskedtek a vendégeknek.

Görkorisaink nagy kitartással csiszolják tudományukat, már bójákat kerülgetnek, korongokat gyűjtögetnek, sőt a bátrabbak már párosan is képesek gördülni „járgányaikon”.

A Föld napja alkalmából látogatást szerettünk volna tenni a Füvészkertben, de a bolondos  április most ezt az igyekezetünket meghiúsította, mert tavasz helyett telet „varázsolt”. A közeljövőben majd pótoljuk a látogatást.

Szépül a virágoskertünk, gondos kis kezek segédkeznek ápolásában. A nagy gonddal és odafigyeléssel újonnan kialakított veteményes kertünkben is hamarosan megkezdődnek a tavaszi munkálatok.

Az ÓVI Igazgatóság által létrejött pályázati lehetőség keretében néhány gyermekünk a Tápéi Művelődési Házban komolyzenei koncerten vehetett részt. Óvodánkba visszaérve nagy lelkesedéssel osztották meg társaikkal az átélt élményeiket.

Az óvoda dolgozói

Borítókép: Fotó: Szerb Utcai Óvoda