A gyermekek számára vidám várakozással telt az idő ebben az időszakban.

Az egészség megőrzésre nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen a hideg és csapadékos időjárás miatt kevesebbet tudunk a friss levegőn tartózkodni. A most befejeződött korcsolya tanfolyam után elindítottuk a 10 alkalmas úszó tanfolyamot, melyre a gyermekek a szülői igény szerint járhatnak a Némó Úszósuliba. Mind a két tanfolyamra örömmel teli lelkesedéssel járnak a gyermekek. Nagyon köszönjük az őket elkísérő szülők segítségét, mely zökkenőmentessé teszi ottlétünket.

Lovagolni a Katica csoportosok voltak. Már bátran kényeztetik, szeretgetik a Rigó nevű pónit, akinek hátára minden kisgyermek bátran és örömmel ül fel. Ottlétünkkor egy lovagló leckét is megfigyeltünk. Érdeklődéssel telve mindent megfigyelünk. Játékukon tükröződnek az átélt élmények, melyeket szívesen élnek újra ily módon, ugrató pályát, istállót építve a szőnyegen.

A művelődési ház szervezésében vettünk részt az Áloműző Kamaravarázs farsangi előadásán.

Az igényesen válogatott hangszeres darabokat az énekes által magával ragadóan előadott dalok csokra tette változatossá. Most a hegedűt ismerhették meg a gyermekek, mint új „vendég” hangszert a megszokott fagott és fuvola mellett. Minden alkalom segít megalapozni a gyermekek kifinomultabb zenei ízlését.

Járt nálunk a bűvész bácsi. Elvarázsolt bennünket János király birodalmába, ahol csak a képzelet szárnyán működik a világ és minden megtörténhet. Beavatta segédeit a tudományába, így minden mutatvány szerencsésen végződött. Eddig nem tudtuk, hogy ennyi varázsló jár óvodánkba. Most vidámsággal telve mutatták be tudományukat.

Fotó: Szerb utcai Óvoda

Fotó: Szerb utcai Óvoda

Farsangi hangulatot árasztanak termeink. Nap, mint nap készültek az új, szebbnél szebb álarcok, díszek, melyek közös teremrendezéskor felkerültek mindenhová. Nagy örömmel és izgalommal mesélték, hogy ki mi lesz majd a bulin. A gyermekek farsangja egyben az első nyílt napunk is volt, amire szeretettel vártuk az érdeklődőket. Idén közös műsorunkat a tél kergetők és a kalózok élete köré szőttük. Ezt követően színes jelmezeikben a gyermekek boldogan ropták a táncot és folyt az eszem-iszom, dínom-dánom délután.

Nyílt napjainkon a kedves érdeklődők betekinthetnek óvodánk életébe.

Szerb utcai óvoda munkatársai
Szőregi Regélő, 2015. március

Borítókép: Fotó: Szerb utcai Óvoda