Az „Aladdin és a csodalámpa” történetét láthattuk a Truffaldínó Bábszínház előadásában. A virtuális világhoz szokott gyermekek nagy odaadással nézték az igen karakteresre megtervezett bábfigurákat, s teljesen lenyűgözte őket a keleti mesevilág.

Nagy izgalommal várták óvodásaink az édesanyák köszöntését. Készültek a szép meglepetés ajándékok, szorgalmasan tanulgattuk a verseket, énekeket. Az ünnepet – mint mindig – meghatódott édesanyák, nagymamák tapsa kísérte.

A Faluházba is szeretettel mentünk megköszönteni az idős hölgyeket anyák napja alkalmából, akik hálájuk jeléül finom süteményekkel, innivalóval kínáltak bennünket. Ezúton is köszönjük a vendéglátást!

Fotó: Szerb Utcai Óvoda

A művelődési házban megtekintettük Honti Viktor természetfotós „Suhannak, visszaszállnak” c. kiállítását. Kapcsolódtunk ezzel az élménnyel is a madarak és fák szép tavaszi ünnepéhez. Itt az oviban is készültek papírból szebbnél-szebb madárkák, színezték, hajtogatták, röptették a kis madárkáikat a gyerekek. Élőben is megfigyelhették a mi udvarunkon tanyázó seregély, fakopáncs madárkák odújait, s azt is kifigyelték, amikor a madármama csőrében eleséget tartva repül be a fészekbe.

Szeged Napja alkalmából a városi kisvonattal körbeutaztuk az ünneplőbe öltözött várost. Nagy élmény volt látni a sok színes zászlót, a virágokkal ékesített Belvárosi hidat, a tavaszi pompában virágzó parkokat, a híres-neves épületeket. Sok kisgyermeknek nagy meglepetés volt, hisz először találkozhattak ezekkel az élményekkel.

Nagy odafigyeléssel, sok-sok munkával készülünk az évzáró műsorunkra. Tanuljuk a verseket, a szerepeket, az énekeket, táncokat, hogy minél színesebbre sikeredjék a búcsúzás. De nem csak ezt, hanem a kirándulás napját is nagyon várjuk már, hisz mindig sok élménnyel gazdagodunk, nem csak a gyermeksereg, hanem mi, felnőttek is. Az idei év kirándulását Balástyára, a Kóborló tanyára terveztük, ahol a gyerekek számos programban vehetnek majd részt (lovaglás, lovas kocsizás, állatsimogató). Óvodánk Rózsafesztiváli fellépése 2017. június 23-án (pénteken) 16.45-kor kezdődik, melyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

A Szerb Utcai Óvoda dolgozói

Borítókép: Fotó: Szerb Utcai Óvoda