A Truffaldínó Bábszínház „Forró vizet a kopaszra” című előadásán nagy tapssal kísérve a kismalacnak „szurkoltunk”, aki természetesen túljárt a gonosz farkasok eszén.

Különleges hangszereket láthattunk, hallhattunk az Áloműző Kamaravarázs előadásán a művelődési házban.

Nagy izgalommal vártuk a Hagyományőrző 15. Pálffy Huszár Egyesület tagjait, akik a Nemzeti Ünnepünk méltó megemlékezésére érkeztek. Ámulva néztük a bemutatójukat, megismerkedve ruházatuk minden darabjával. Legnagyobb érdeklődést természetesen a fegyverek keltették fel.  A kardok, pisztolyok, puskák, amelyeket kezükbe is foghattak, s természetesen ki is „próbálhattak”. Megtudtuk, hogy miért is van a huszárok csákóján a védőréteg, s mit  jelképeznek a ruhájukra varrt arany motívumok.

Befejeződött az úszásoktatás, a bátrabbak már a nagymedencében is bebizonyíthatták tudásukat. A többiek is elismerésképpen szép jutalmakat kaptak.

Fotó: Szerb utcai Óvoda

Teddy Maci – orvostanhallgatók kis csoportja kápráztatta el ovisainkat. Játékos, minden kívánságot kielégítően ismertették meg a gyermekeket a kórházban folyó munkáról. Műthették a macikat, lélegeztetőt használva, altatva, igazi eszközöket kezükbe foghattak. A „röntgen szoba” is ámulatba ejtette a résztvevőket. Röntgen képeken vizsgálhatták, hogy melyik állatnak hol tört el a csontja, akit természetesen meg is gyógyíthattak. A „rendelő szobában” a fonendoszkóppal vizsgálhatták a megjelent beteg plüss állatokat. Hallgatták a dobogó szívüket, megvizsgálták a piros torkukat, s rendeltek rá megfelelő gyógyszert. Nagyon élvezte mindegyik kisgyerek, ezzel is sikerült a fehér köpeny látványától való szorongást feloldani, illetve az orvos gyógyító munkájának eredményességét is megismerni.

A Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának óvodáiba a 2017/2018. nevelési évre az alábbi időpontokban lehet beíratni gyermekeiket:

2017. április 24 (hétfő) 8.00 – 17.00
2017. április 25. (kedd) 8.00 – 17.00

A Szerb Utcai Óvoda dolgozói

Borítókép: Fotó: Szerb utcai Óvoda