Az utóbbi két hónapban számos program, esemény színesítette életünket.

Február 15-én, a szőregi művelődési házban tartottuk téltemető, vidám farsangunkat. A három csoport közösen készült egy kedves műsorral a vendégeknek, majd kezdődhetett a felszabadult tánc, eszem-iszom, farsangi bálozás, a gyönyörű és szellemes jelmezek kavalkádjában. A családok együtt táncolhattak.

A gyermek farsang után került sor hagyományőrző jótékonysági bálunkra, melyen az óvoda dolgozói vidám nyitó jelenettel kedveskedtek a jelenlévőknek. Majd hajnalig tartott a jókedvű szórakozás, amihez Sándor Csaba szolgáltatta a talp alá valót. A játékosságot a felnőttek is szeretik, ezért az ivó- és táncverseny vidám színt vitt az esti hangulatba. Éjfélkor a szokáshoz híven szép tombolatárgyak találtak új gazdákra. Családias hangulatú programunk nem jöhetett volna létre támogatás nélkül. Ezért ezúton is szeretnénk megköszönni valamennyi szülő segítségét, felajánlását és részvételét a programon, valamint számos támogatónknak nagylelkű felajánlását.

A befolyt összeget a gyermekek környezetének szépítésére fordítjuk.
Óvodai beíratás előtt, szokott módon nyílt napokat szerveztünk, hogy lehetőséget nyújtsunk óvodánk megismerésére. Az érdeklődő családokat közös játékra vártuk, amely keretében ismerkedtek óvodánk életével. Örömünkre sokan töltötték nálunk a két délelőttöt februárban, és március elején. Az egyik nyílt napunk a bűvész előadással esett egyidőbe. A már jól ismert bűvész bácsi ismét elbűvölte a kis nézőket humoros, de meglepő mutatványaival.
Ismét járt nálunk a Truffaldinó bábszínház. Ezúttal a Forró vizet a kopaszra! Című előadással szórakoztatta a gyermekeket.

A középsős és nagycsoportos gyermekek közül sokan járnak az úszó suliba megszokni, megszeretni a víz örömeit.

Március 15-e tiszteletére feldíszítettük óvodánkat, kokárdákat, zászlókat festettek a gyermekek. A középsősök és a nagycsoportosok ezeket el is vitték a Hősök terére az emlékműhöz.

Tavaszi díszbe öltöztetve óvodánkat, vártuk a húsvétot. A készülődés ideje alatt változatos technikákat ismerhettek meg és alkalmazhattak a gyermekek a díszítéshez. Majd élményekkel telve érkeztek meg az ünnep után.

Szőregélő, 2008. április