Nagy örömünkre igazi őszben van részünk az idén. Ki is használtuk a lehetőséget, hogy sok élményt szereztethessünk erről az évszakról is a gyermekekkel.

Sétákat tettünk a Ligetbe, őszi piacra, az óvodánk környékén. Sok terménnyel, színpompás levéllel tértünk meg, amiket kreatív módon használtunk el barkácsoláskor, ábrázoló tevékenységeknél, matematikai ismeretek bővítésekor.

Művészetek felé való nyitottságuk, érdeklődésük elmélyítése érdekében minden évben 2 kiállítást szervezünk műalkotásokból.

Az elsőt ebben a hónapban rendeztük meg Jáhn Márta festőművész zsűrizett képeiből. Külön figyelmet érdemel a Mama című különdíjas alkotása.

A gyermekeket inspirálja ez a szépség és észrevehető az ábrázolási kedv fokozódása náluk. Erre épülve csoportonkénti „Saját” rajzkiállítást szervezünk a hónapban a csoport kedvenc meséjéről.
Azért hogy mindez a szépség megvalósuljon, anyagi szinten is jól kell tudjon működni az intézményünknek. Ezt segítette az elkészült csatornázás is. Farkas Zoltán megjavította az elromlott vízvezetékeket és Pataki Henriette függönyöket ajándékozott a kiscsoportosoknak. Köszönjük önzetlen segítségüket.

A nagyok továbbra is járnak korcsolyázni és egyre ügyesebbek. A lelkesedésük átsegítette őket a kezdeti nehézségekcn – a jég csúszósságán és a föld gravitációs erejének hatásán, és már nehezebb gyakorlatokat is képesek elvégezni.

Szőregélő, 2006. december