Az elmúlt hét hónap számos eseménnyel tarkítottan telt el. Februárt farsanggal nyitottuk a Szöregi Művelődési Házban. A gyermekek vidám farsangi műsorral kedveskedtek a vendégeinknek, majd közös mulatság következett felszabadult tánccal, amihez az élőzenét Sándor Csaba szolgáltatta. A családok együtt töltötték a délutánt. Volt evés-ivás, mulatozás, a gyermekek ötletes jelmezeikben táncoltak. Az estét a felnőttek hagyományt követő jótékonysági báljával folytattuk. A dolgozók humoros nyitótánca után hajnalig tartott a vidám vetélkedéssel tarkított szórakozás. Többek között megválasztottuk a borrend tagokat, bálkirályt és bálkirálynőt, és karikatúrák születtek a versenyen. Szép tombolatárgyakat tudtunk kisorsolni éjfélkor. A jól sikerült programunk nem jöhetett volna létre támogatás nélkül. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani minden szülő felajánlásáért, segítségéért, valamint az Erika virágüzletnek, Rokokó bizsunak, szóregi pizzériának, Baráth Bt.-nek, Gazdaboltnak, Salittost Kft.-nek, Aradi kisvendéglőnek, Kocsisné Kiss Beniadettnek, Makra Mónikának, Ábrahámné Jáhn Mártának, Horváth Gizellának, Móra Gábonrak, Bakó Ildikónak, Csábinénak, a szőregi 100 Ft-os boltnak, Napsugár szoláriumnak, Hegyközi Pálnénak, Szépség Forrásnak és vendéglátónknak, Makó Máriának.

Mindannyiuk segítsége hozzájárul terveink megvalósításához. A befolyt összegből gyermekfektetőket, padokat, fejlesztő játékokat veszünk és a homokozó szélére faülőkét készíttetünk.

A vidám programok sora a farsanggal csak elkezdődött.

Folytatódott a Truffaldinó bábszínház előadásával, ami márciusban is eljött. Járt nálunk a bűvészbácsi. Mindenkit elvarázsolt játékos műsorával.

A sok élményről számos alkotás született, amiből a folyosón és a termekben gyermekrajz-kiállítást rendeztünk. Így a gyermekek egymás alkotásait is megnézhették.

Nagy örömünkre megérkezett a Vadaspark által meghirdetett „Kedvenc állatain, érdekes élményeim a Vadasparkban” című rajzpályázat eredménye. Gábor Csenge a második díjat kapta az 500 beérkezett pályamű közül, és a nagycsoportosok közül 16 gyermek kapott díjazásként Vadasparki kiadványt. Gratulálunk nekik!
A Vadaspark a rajzokból kiállítást szervez, mely megtekinthető március 22-től.

Újra szépült óvodánk. Most a Katica csoport öltözője bővült két új öltözőszekrénnyel, amit Szécsi Lajos és családja adományozott nekünk. Nagyon köszönjük ajándékukat.

Megtörtént az óvodai beíratás, várjuk az ismerkedő szülőket és gyermekeiket. A márciusi nyílt napon már néhányan kipróbálták játékainkat, barátkoztak az épülettel, velünk. Ezek az alkalmak jól segítik a gyermekek érzelmi felkészítését az óvodai életre. Ezért szeretettel várunk minden érdeklődőt következő nyílt napunkra, április 5-én 9-11.30-ig, ahol játékos mozgást szolgáló eszközeinket is kipróbálhatják, ha van kedvük a kicsiknek.

Szőregélő, 2007. április