Az egészséges életmódra nevelés, egészséges mozgáskultúra fejlődése érdekében évente több programot szervezünk óvodánkban. 18-án voltunk utoljára a Jégsuliban. Szinte minden gyermek megtanult biztonságosan mozogni a jégen, élvezni az újszerű mozgásformát. A gyermekeknek nagyon tetszett, ezért a jövőben is tervezzük a vidáman „ játszva tanulás ezen formáját programként.” Már szervezzük a minden évben szokásos úszásoktatáson való részvételünket a Némó úszótanoda alkalmain, amit február, március hónapokra terveztünk.

24-én ellátogatott a Truffaldinó Bábszínház is a bérletsorozat harmadik előadásával. A szép jelenetek a Mesevásár címet kapták. A gyerekek mindig nagy örömmel, tetszésnyilvánitással fogadják szereplésüket.

Készülünk a farsangra. Közösen díszítjük a termeket a hangulatnak megfelelően. Tervezgetjük a jelmezeket. Az idei farsangi mulatságunkat az előző évhez hasonlóan a szőregi Művelődési Házban tartjuk. Minden csoport kis műsorral készül. Ezt követi a gyermekek táncos mulatsága, amihez a zenét Sándor Csaba szolgáltatja, mint egy igazi bálon. Az estét a szülők és más vendégeink részvételével és támogatásával, a jótékonysági óvodabállal folytatjuk, melyet már 11. alkalommal tartunk meg. Nyitóműsor, zene, finom vacsora, tombola, hajnalig tánc várja minden kedves vendégünket. Úgy gondoljuk, jó alkalom óvodánk életével ismerkedéshez minden óvodaválasztás előtt álló érdeklődő szülőnek és kisgyermekének ez a vidám nap. Ezért NYÍLT NAPUNKRA várjuk őket a szőregi művelődési házba egy közös szép élményre.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Ujhelyi István országgyűlési képviselő úrnak a képességfejlesztő játékokat tartalmazó ajándékcsomagért, amit decemberben vehettünk át, és örömmel használják a gyerekek.

Juhász Mária, Szőregélő, 2007. február