December folyamán óvodánkat felújították, ezért a csoportokban együtt készülődtünk az ünnepekre. Karácsonyi koncertünkön Berceli Péter, volt óvodásunk gitározott és énekelt. Nagy örömöt szerezve ezzel a gyermekeknek.

Mindhárom csoportnak az alapítvány számlájára befolyt összegből szép ajándékokat tudtunk venni a karácsonyfa alá, amit kis ünnepségünk után a gyermekek örömmel áthatott izgalommal bontogattak. Ünnepünk szépségéhez hozzájárult a Szőregi Virág – Dísznövény ÁFÉSZ, Molnár Istvánné, valamint Balogh Lászlóné, akik a fenyőfákat ajándékozták csoportjainknak. Köszönjük segítségüket!

Az új év változásokkal köszöntött bennünket. Örömmel mutatjuk be új vezetőnket Csúri Györgyné Marikát, aki 38 éve dolgozik óvónőként, ebből 8 évig volt óvodavezető. Nagy hangsúlyt fektet a gyermekközpontú szemléletre, nagy szakmai tapasztalattal, szakértelemmel rendelkezik.

Legfrissebb fejlesztő pedagógusi végzettségével sokat fog tenni gyermekeink életre való felkészítésében, az integrációs nevelés megvalósításában.

Januárban átadták a felújított középső csoportos termet. Tisztára festetten várta a gyermekeket, csak fel kellett díszíteni évszaknak megfelelően, amiben a gyermekek alkotásaikkal részt vettek.

Folytatódik a korcsolyázás heti rendszerességgel. A gyermekek egyre magabiztosabbak és örömmel sajátítják el a mozdulatokat, melyek fejlesztik mozgáskoordinációjukat a vidám mozgás közben.

A kisgidák története címmel a Truffaldino Bábszínház zenés, humoros bábdarabbal szórakoztatott bennünket. Példájuk felébreszti a gyermekekben a játék időben történő bábozáshoz a kedvet.

A nagycsoportba az Ifjúsági Vöröskereszt tagjai látogattak el és megismertették a gyermekeket a veszélyforrásokra környezetükben, valamint az elsősegélynyújtás fontosságát. Mindannyian gyakorolták a seb fertőtlenítését, tapasz felhelyezését valamint a nagyobb sérülés gézzel történő bekötözését.

Készülünk a farsangra. Díszítjük a termeket és készülünk a mulatságra versekkel, dalokkal, mesével. Találgatjuk, ki vajon minek fog öltözni idén.

Készülünk az alapítványi bálunkra és a gyermek farsangra, melyek a Tömörkény István Művelődési Házban kerülnek megrendezésre február 9-én 15.30-tól.