A jó időt kihasználtuk és sokat tartózkodtunk a friss levegőn. Érik az eper és a cseresznye, így a gyümölcsnapokra sok finom, friss idénygyümölcsöt hoztak a szülők, ami hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz. Rendszeresen sétát tettünk a gólyafészekhez, megfigyeltük a fiókák növekedését. Egyszer szerencsénkre épp etette őket az idős gólya. Időnként a gólyapár is meglátogat bennünket és az óvodánk fölött köröz. Nagy örömmel lessük őket.

Anyák napjára szép ajándékot készítettünk az édesanyának és a nagymamáknak. Az ünnep alkalmából verseket és énekeket tanultunk, amit otthon elmondhattak a gyermekek.

Miletin Magdi néni meghívásának tett eleget óvodánk néptánc csoportja a Faluházban rendezett anyák napi ünnepségre. Népi tánc darabokkal és versekkel lepték meg a kedves megjelenteket. A szeretettel adott kis műsor visszatükröződött a meghatódott, könnybe lábadt szemű nénik, bácsik arcán. A végén nagyon kedvesen megvendégeltek bennünket finom süteményekkel, üdítővel, csokoládéval.

Megtörtént az Ügyi Manó városi rajzpályázat eredmény hirdetése. Minden pályaművet beküldő gyermek oklevelet vihetett haza. A képek az Agórában tekinthetők meg.

A Vöröskereszt Ifjúsági Szervezete továbbra is havonta foglakozást vezet óvodákban a gyermekek tudatformálása segítése érdekében. Most az egészséges táplálkozás témakörben vezettek képekkel illusztrált beszélgetést. Megbeszélték mely élelmiszer hasznosak, melyek károsak az egészségre. A különböző mozgásformák, sportok egészségmegőrző szerepéről már máskor is vezettek foglalkozást, most összefoglalták az eddigi ismereteket.

A Truffaldínó bábszínház ismét vidám előadással látogatott el hozzánk. Három mesefeldolgozást adtak elő, melyek humora minden gyermekhez közel esett. A mese címek elővarázsolása közben az is kiderült, hogy vannak az iskolába készülők között olyanok is, akik jól ismerik a betűket, sőt olyan is akad, aki el tudja olvasni milyen mese következik.

A Csongrád-Bokrosra tervezett kirándulásunkat sajnos a rossz idő miatt le kellett mondanunk.

Az óvodában vidám felszabadult játékkal, összetolt „piknik asztalon” reggelizéssel, ebédeléssel és az elmaradhatatlan nasizással igyekeztük kárpótolni a csalódott gyermekeket. Az elmaradt kirándulás pótlását már szervezzük és reméljük maradandó szép élményekben lesz részünk majd.

A Szerb Utcai Óvoda munkatársai

Szőregi Regélő, 2014. június