A csodálatos tavasz sok programmal ajándékozott meg bennünket. Bensőséges várakozással készültünk csoportonként az anyák napi műsorokra. Az édesanyák és nagymamák meghatottan hallgatták a gyermekeket, fogadták a saját kézzel készített kis ajándékokat.

A Szerb Utcai Óvoda Néptánc csoport legkisebbjei a Faluházban kedveskedtek ebből az alkalomból a település szép korú lakóinak, akik sok finomsággal vendégelték meg a kicsiket.

Tavaszi vers-, dal-, és tánc összeállítással látogattak el a bölcsődében tartott családi napra gyermekeink.

Fotó: Szerb utcai Óvoda

Fotó: Szerb utcai Óvoda

Egész napos kirándulásra a budapesti állatkertbe látogattunk el. Utazás közben lehetőség nyílt a közlekedési eszközök megfigyelésére, tapasztalatszerzésre. Sok ismerettel rendelkeznek a gyermekek az állatokkal kapcsolatban, melyeket most konkrét élményekkel, tapasztalatokkal bővíthettek. A fóka show bemutatón az állatok kedvességét, okosan taníthatóságát láthatták. Több állathoz etetési időben érkeztünk, így közelről láthatták mit kapnak, hogyan fogyasztják el azt. Teli élménnyel érkeztünk haza, amit beszélgetéseink alkalmával sokáig felidéztünk, rajzoltunk, állatkertet építettünk. A témához kapcsolódva szeretnénk gratulálni Kakuk Dalmának, aki a Szegedi Vadaspark „Barna medve” rajzpályázatán 3. helyezést ért el és értékes jutalmakat nyert.

Ellátogattunk a művelődési házba, ahol a „Csodák a természetben” c. kiállításon többek között egyik volt óvodásunk, Balla Tihamér fotói a természet különleges hangulatú pillanatait tárták elénk.

Lóhoz szoktató programunk keretében most a Katica csoport látogatott el a lovardába. Nagy örömmel és már félelem nélkül szálltak nyeregbe, élvezve minden pillanatot. Már ismerik a lótartás alapjait, a biztonsági szabályokat.

A Katica csoportba látogatott el Vígh Lőrinc anyukája, aki védőnő, és beszélt a helyes fog-, és száj higiénés szabályokról. Közösen gyakorolták a fogmosást.

A tavaszi időszak papír és PET palack gyűjtési időszaka eredményesen zárult a szülők segítségével, amit köszönünk. A befolyt összeget udvari játékok vásárlására tudjuk fordítani a nyáron.

A Truffaldínó Bábszínház ezúttal az „Álom látta leveske” c. darabbal látogatott el hozzánk. Most  is, mint mindig, vidámságot hoztak a gyermekek életébe.

Az óvodai évzárókat és ballagásokat nagy készülődés előzte meg minden csoportban. Az egész ház méltón feldíszítve fogadta a vendégeket. Az iskolába ballagók számára különleges nap volt, életük új szakaszának kezdete. Sok sikert kívánunk nekik az iskolás évekhez!

Udvarunkon a gyermeknap vidám programokkal telt. Sor-, és ügyességi versenyekbe és játékokba kapcsolódtak be azok, akiknek kedvük volt. Idén is a kerékpár versenyt ezen a délelőttön rendeztük, amire a gyerekek izgalommal készültek. A sok mozgás után jól esett a sok finom sütemény, üdítő, gyümölcs. Boldogan vitték haza a kis ajándékokat.

A település életében igyekszünk aktívan részt venni. Készülünk a Rózsaünnepre, melyen néptánc csoportunk fog fellépni, Móra Szonja pedig népdalokat énekel majd. Óvodánkat a „Bestiák” mazsorett csoport is képviseli: a nívós helyezéseket elért csoportból Móra Szonja, Vigyikán Hanna és Vigyikán Zóra lépnek majd fel.

Örömünkre szolgál, hogy a hozzánk jelentkező gyermekek mind felvételt nyertek, szüleik részére megtartottuk az első szülői értekezletet.

Az óvoda dolgozói
Szőregi Regélő, 2015. június

Borítókép: Fotó: Szerb utcai Óvoda