Szeptember az oktatási-nevelési év kezdete. Megérkeztek a gyermekek az óvodába. A kiscsoportosok megismerkedtek társaikkal, az óvónénikkel, az óvodai élet szokásaival. Kezdik megszokni az együttlétet kispajtásaikkal. Sajnos a hűvös, esős időjárás nem kedvezett a beszokásnál, hisz a gyermekek nagyon szeretnek az udvaron szabadon játszani. A nagyobbak örömmel és meglepve fogadták az óvoda megszépülését, megújulását. ”A mi Iskolánk, mi Óvodánk„ c. pályázat által nyert összegből a parketta felújítását, bejárati ajtók cseréjét, fajátékok festését, az ivókút cseréjét, és egyéb kisebb javításokat végezhettünk el. És készül a bicikli tároló is. Ezen munkálatok nem tudtak volna megvalósulni szülői segítség nélkül.

Ezúton is szeretnénk megköszönni áldozatos munkájukat, pénzbeli támogatásukat. Átadási ünnepséget tartottunk, melyre meghívott vendégekként az SzMJV Óvodák Igazgatóság részéről Rákosné Szilágyi Éva igazgató asszonnyal és az igazgatóság további három tagjával, a szülőket képviselve a Szülői Munkaközösség tagjaival osztottuk meg örömünket a változásokkal kapcsolatban és köszöntük meg a támogatásokat. A kettős ünneplés részeként a délután második fénypontja két éves előkészítő munka gyümölcseként a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisovi avatás volt, melyet Kovács Dávid, a Magyar Vöröskereszt Ifjúsági Szakmai Vezetőjétől és Buknicz Ivett Magyar Ifjúsági Vöröskereszt alelnökétől vehettük át. Idén a két nagycsoportos óvónéni kezdi el a gyermekek számára az eszmeterjesztést és az egészségnevelést. Kellemes délutánt töltöttünk el együtt, tervezve a jövőt.

A középsősöket a szülők autóval segítettek elvinni kirándulni a Vadasparkba: nagyon sok élménnyel gazdagodtak, amit az oviban másnap le is rajzoltak, és az udvaron szívesen meséltek társaiknak, barátaiknak.

A középsősök és a nagycsoportosok ellátogattak a Szegedi Dómba. A számukra monumentális épület már külső megjelenésében is lenyűgözte őket, majd a díszes faragvánnyal díszített kapun betérve elámultak a feltáruló szépség látványától. A falakat beborító freskók, díszítmények, szobrok művészi élményt nyújtottak számukra.

Óvodánkban elindult a hitoktatás, 20 kisgyermek vesz részt a szülők igénye szerint. Szervezzük a báb és a néptánc szakkört, a Truffaldinó bábszínház bérletet.

Az óvoda munkatársai