Az évet három korcsoporttal kezdjük idén is. A volt nagycsoportosainkat elkísértük az iskolába, helyüket átadták a már szeretettel várt kiscsoportosoknak. Igyekszünk minél szebb, biztonságosabb környezetet létrehozni számukra. Elkészültek a szép, új öltözőszekrények Szécsi Lajos segítségével a kiscsoportos öltözőbe. Szép, új fektető tárolónk és ágyaink lettek.

A nyár folyamán elkészült az új bejárati kapu is. Szeptember végén a középső és nagycsoportosokkal egész napos kirándulást szerveztünk Budapestre, a Természettudományi Múzeum Dinoszaurusz kiállítására és az Orczy kertbe. Minden őszi kirándulást igyekszünk az Állatok Világnapja témakörhöz kapcsolni, ami egyhetes téma óvodánkban. Igyekszünk ezzel is megerősíteni a természethez fűződő pozitív érzelmi kapcsolatot.

A kiállításon a gyermekek, mint igazi régészek úgy keresgéltek a homokban dínócsontok után. A sikeres „ásatás” eredménye egy kibukkanó dinoszauruszkoponya lett.

Örömmel ültek a jelképes dínótojásokba, majd egy ismeretterjesztő kisfilmet néztünk a dínók életéről.

A sok új információ után felszabadultan barangoltuk be az Orczy kertet. Gyönyörködtünk őszi szépségében, ismerkedtünk növény- és állatvilágával. Végül jót játszottunk a szép parkos játszótéren.

Már készülünk az őszi napokra, mely hagyományaink szerint egy hét sétákkal, őszről beszélgetéssel, termések, termények gyűjtésével telik. Feldíszítjük óvodánkat az ősz ajándékaival és 13-án, szombaton 9-13 óráig vidám családi hétvégével zárjuk a családok segítségével és aktív részvételével.

Változatos programokat tervezünk: bábszínházi előadást, arcfestést, lovaglást, lovas kocsizást, ugrálóvárazást, különféle mókás versenyt. Lesz finomságokkal teli büfé és a sok programban megéhezőknek finom ebéd. Szeretettel várjuk a régi óvodások családját is, kik már az iskolába járnak, de szívesen ellátogatnának hozzánk.

Szőregélő, 2007. október