A szép őszi napokat kihasználva számos sétát, kis kirándulást szerveztünk a gyermekeknek. A Maci csoportosok az őszi kiserdő hangulatát megtapasztalni mentek el a Kállay ligetbe, ahol megcsodálták a színes levéldíszbe öltözött fákat, alattuk játszva örömmel röptették, dobálták a lehullott leveleket. Összehasonlították a fákat magasságuk, vastagságuk szerint és kiválasztották melyik a legmagasabb, legvastagabb törzsű fa.

Másik alkalommal, a Tisza-parti séta alkalmával megfigyelték a sirályokat és a vadkacsákat. Tanulták a récék neveit, megfigyelték szokásaikat. Az óvodában másnap szép rajzokat készítettek róluk.

A Pillangó csoportosok a Maros-toroknál töltöttek el egy délelőttöt a természet színeiben gyönyörködve, átélve az ősz hangulatát. Tarka levél csokrokat, szép ágakat gyűjtögettek sétájuk alkalmával. Megfigyelték az őszi vízi világ életét, a békésen úszó kacsákat és a horgászok halfogó trükkjeit.

A Katica csoport a piacon megfigyelte az őszi gyümölcsöket és zöldségféléket. Másnap megkóstolták mindet, összehasonlították a különböző ízeket. Majd lerajzolták a szerzett élményeiket.

Séta alkalmával rendszeresen megfigyeljük az óvoda környékén a természetben beállt változásokat. A Maci csoportosokat a Florassist Kft. fogadta szeretettel egy szép délelőttöt szervezve számukra. Megnézték a gyermekek a tengeri halakkal telt akváriumot, és le is rajzolták. Majd kis finomságokkal kedveskedtek nekik. Emlékül a délelőtt során készült fényképeket kapták, amit örömmel vittek haza. Köszönjük kedvességüket a vendéglátóknak!

Nagy örömünkre a Maci csoportosok új konyhabútort kaptak, mely elkészítésének munkadíját felajánlotta Borbély Csaba számukra. Nagyon köszönjük a segítségét.

Az Ifjúsági Vöröskereszt mind három csoportban tartott foglalkozást. A Pillangó csoportosokat filmvetítés és kis beszélgetés keretében megismertették a Vöröskereszt történetével, kialakulásával. A Maci csoportban az egészséges mozgásra nevelés érdekében játékos mozgásos napot szerveztek.

Kérésükre bekapcsolódtunk az általuk szervezett karácsonyi adományozó akciójukba. A folyosón elhelyezett dobozokba helyezhetik a családok az ajándékaikat, amit majd a Vöröskereszt aktivistái kiosztanak a rászorulóknak.

A pillangó csoportosok a Szőregi fiókkönyvtár foglalkozásán vettek részt, melyen Finy Petra írónő mutatta be rendkívül érdekes előadásmódban a gyermekekhez írt verseskötetét. Filmekkel, bábokkal tette vonzóvá előadását, ezzel is inspirálta az olvasási vágy kialakulását és a könyvek szeretetét.

Az óvoda dolgozói, Szőregi Regélő, 2013. december