Sok programmal, változással teli hónapot tudhatunk magunk mögött. Házi mesemondó versenyt rendeztünk a középső és nagycsoportos gyermekeknek. A lelkes jelentkezések miatt két napra változott az eredetileg egy délelőttre tervezett verseny. Nagy örömmel, felkészülten álltak ki a kis mesemondók. Kellemes két délelőttöt szereztek, és jó példát mutattak társaiknak. A Truffaldinó bábszínház a tanévünk utolsó darabját adta elő. Kedves bájjal hozta közel az állatvilág szeretetének, megértésének problematikáját.

Sok szeretettel köszöntötte mind a három csoport az édesanyákat, kedves műsorral készülve. Külön időpontban tartottuk, hogy mindenki el tudjon jönni erre a szeretettel teli ünnepre. A kiscsoportosoknak egyben ez volt a2 évzárója is. Az anyukák, nagymamák, szülők, testvérek egyaránt jelen voltak, hiszen ez azért a családok ünnepe is.

Az anyák napja és évzáró közötti időt kellemes program, a balástyai Zöld Mező kempingbe tett kirándulás színesítette. A gyermekeknek nagy élményt jelentett a szabad térben történő mozgás, futás, játék. Felszabadult kötetlenségben időztek. A kedves póni a félszegeket is bátrabbá tette, kipróbálták kicsik, nagyok lovas tudományukat. Szeretettel simogatták, etetgették. Voltak, akik a nagy, vezér ló hátára is felültek, igaz a lovas bácsi elé, aki nagyon vigyázott apró lovasaikra.

Megfigyeltük a lovak fejlett társas viselkedését a karámban, ahogyan szinte párosával, türelemmel sétáltak a tóhoz inni, míg társaik várták sorra kerüljenek.

Kis lovasbemutató után játszótéren felszabadult játék, a tónál homok dagasztás, béka és gólya lesés következett. Majd nyitott szekéren bejártuk a környéket, megfigyeltük az ott élő madarakat, nyíló pusztai virágokat.

Nagyon szép, tartalmas napot hagytunk magunk mögött. A nagycsoportosok közül többen másnap csodálatos mesés kép rajzolását kezdték el, hogy megörökítsék élményeiket. Az elkészült munkákból gyermekrajz kiállítást rendeztünk.

Vendégünk volt a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának baleset-megelőzési segédelőadója, Csúri Mariann törzsőrmester. Célul tűzte ki a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelését. Érthetően, szemléltetve magyarázta el a közlekedés szabályait, amit a gyermekek nagy figyelemmel hallgattak.

A gyermeknapi meglepetés a Kölyökidő Alapítvány segítségével sok örömöt hozott egy délelőttre.

Minden kisgyermek az általa választott mintát kapta ajándékba arcfestéskor. Az udvarunk megtelt vidáman ugrálóvárazó, elektromos motorozó, egyensúlyozó, ugráló stb., pókemberrel, kutyussal, tündérrel, pillangóval és más kedves mesefigurával. Az újdonság az elektromos motor volt számukra, de a végére már szinte segítség nélkül vették a kanyart a „versenyzők”.
Ebben a hónapban a báli bevételből vett festékekből mind a három terem festése elkészült, ami nehezítette életünket amíg készült, de most nagyon örülünk, hogy ilyen szép, tiszta csoportszobákban várhatjuk minden reggel a gyermekeket.
Köszönjük a szülők megértő, támogató hozzáállását.

Az iskolába induló nagycsoportosok népi pünkösdölő játékkal készültek a ballagásukra. Műsorukon látható a felkészültségük, a „legnagyobbak” ügyessége. Biztosan, szépen megállják helyüket majd az iskolapadban.

Sok sikert, jó tanulást kívánunk nekik! És köszönjük minden segítő szülőnek odaadó munkáját.

Szőregélő, 2008. június