Szép nyarat tudhatunk magunk mögött. Óvodánk szerencsés adottságainak köszönhetően a melegben is könnyen tudtunk az udvaron tartózkodni a gyerekekkel a nagy árnyas fák húsében. A nyári élet sok színes szabadidős tevékenységet biztosít a gyermekek számára. Lehet a vizes homokból várat, sütiket, alagutat, hegyet, völgyet építeni. Nagy is az érdeklődés e tevékenység iránt, hisz a nagyon meleg idő mindezt lehetővé teszi.

Fotó: Szerb Utcai Óvoda

Igyekeztünk a mindennapokat izgalmassá tenni számukra, kreatív kézműves tevékenységeket, versenyjátékokat, körjátékokat szerveztünk. A gyerekek nagy szeretettel használták a bogárlesőket, igazi távcsövet is kezükbe vehettek, hogy megszemlélhessék azon keresztül az őket körül vevő természetet. A nyárhoz kapcsolódó természeti-, környezeti ismereteket játékos formában bővítettük. Növény-, és állathatározó segítségével az udvaron és az óvoda környékén előforduló élővilágot derítettük fel. Igazi felfedezőkké válhattak. Az egészséges életmód szokásainak kialakítására külön gondot fordítottunk a nyári hőség miatt.

Fotó: Szerb Utcai Óvoda

A nyári élet folyamán sok kisgyermek hozott otthon termett zöldséget, gyümölcsöt. Nem kellett sok biztatás az elfogyasztására. Percek alatt kiürültek a kosarak, tányérok, jó volt látni a sok gyümölcslétől maszatos gyereket. Köszönjük a támogató szülőknek, hogy gondoltak ránk.

Sokat beszélgettünk a nagycsoportosokkal a közelgő iskoláról. Várakozással és sok izgalommal készülnek az új „életükre”. Mindegyik iskolába menő boldogan újságolja, hogy kinek milyen a táskája, füzete, tolla, ceruzája… Várják a SULIT! Köszönettel tartozunk az iskolába menő gyerekek szüleinek is, akik az óvodai élet 3-4 év eltelte alatt sok segítséget nyújtottak bármilyen formában. Önzetlen segítőkészségükre soká fogunk emlékezni.

Az óvodai szünet alatt felújítások folytak az épületen, így szeptemberben már a szép, tiszta, felújított csoportszobák, illetve épület fogadja majd az érkezőket. Óvodánk bejárati kapuja is megújult.  Öröm volt számunkra a járókelő emberek elismerő szavai, amivel kifejezték tetszésüket. További terveinkben szerepel még az óvoda belső-külső falának festése, melyet vidám formákkal, képekkel díszítünk majd és óvodánk kerékpár tárolója is hamarosan megérkezik.

Tervezzük az új tanévet. Szervezzük a délutáni szakköröket, néptáncot, mozgásfejlesztést, hittant. Újra indítjuk a lóhoz szoktató programot, ahová ismét havi rendszerességgel látogat el az egyik csoport. Az őszi kirándulás terveit is most kell elkezdeni kidolgozni a szülők javaslatainak figyelembe vételével. Nagy szeretettel várjuk az újonnan érkező gyerekeket, akik minden bizonnyal  hamar beilleszkednek az óvodai életbe. Ehhez járulunk hozzá teljes pedagógiai tudásunkkal, empatikus, szeretetteljes légkör kialakításával. Tevékeny, aktív hónapoknak nézünk elé.

A Szerb Utcai Óvoda dolgozói
Szőregi Regélő, 2019. szeptember

Borítókép: Fotó: Szerb Utcai Óvoda