Események sokasága tarkította május hónapunkat, a csodás tavasz sok programmal ajándékozott meg bennünket.

Érzékenyítő foglalkozás

Óvodánkba Apci Ferenc és az ő vakvezető kutyája Natasa látogatott el. A fogadtatás leírhatatlan volt. A gyerekek hatalmas örömmel és szeretettel köszöntötték őket. Lelkesen vettek
részt kérdezz-felelek játékokban. Nagyszerű élmény volt, hogy megtapasztalhattuk személyesen egy kutya vakvezetési képességeit. Sok ismerettel gazdagodtunk, amit kamatoztatni tudunk a későbbiek során.

Majális

Óvodánk is képviseltette magát a Szőregi Majálison, reggeli tornát tartottunk a lelkes közönségnek és a pörköltfőző versenyen is részt vettünk.

Néptánc

Óvodánkban heti rendszerességgel elkezdődött a néptánc oktatás. A játékos foglalkozás népszerű a gyerekek körében, mely komplexen hat az egész személyiségükre. A foglalkozásokon népi mondókákat, körjátékokat, dalokat ismerhetnek meg az érdeklődő gyerekek.

Lovaglás

A programunk keretében mindhárom csoportunk ellátogatott a lovardába. Nagy örömmel és már félelem nélkül szálltak nyeregbe, élvezve minden pillanatot. Már ismerik a lótartás alapjait, a biztonsági szabályokat a gyerekek.

Anyák napja a Szőregi Nyugdíjas Egyesület délutánján

A Szőregi Nyugdíjas Egyesület meghívásának tett eleget óvodánk Katica csoportja. Dalokkal, versekkel lepték meg a kedves megjelenteket. A szeretettel adott kis műsor visszatükröződött a meghatódott, könnybe lábadt idősek arcán.

Mamás délelőtt

Anyák napja alkalmából meghívtuk a nagymamákat az óvodába, hogy ők is bepillantsanak mindennapjainkba. Az ovisok izgatottan és boldogan készülődtek a mamák fogadására, s előre tervezgették, hogy melyik játékkal fognak együtt játszani.

Játék után pogácsát sütöttünk közösen, s amíg sült a finomság, addig a mamáknak előadtuk az anyák napi műsorunkat. A nagyszülők örömmel fogadták kezdeményezésünket.

Anyák napja

Bensőséges várakozással készültünk csoportonként az anyák napi műsorokra. Az édesanyák és nagymamák meghatottan hallgatták a gyermekeket, fogadták a saját kézzel készített kis ajándékokat.

Bábszínház

Május hónapban két csoportunk is ellátogatott a Kövér Béla Bábszínházba, ahol mesejáték előadást tekintettek meg. (A hóember, aki találkozni akart a nappal) Nagy izgalommal várták a gyerekek az előadásokat.

Mesedélelőtt a bölcsődében

Ellátogattunk a Szőregi Bölcsődébe, ahol az óvó nénik meglepetéssel készültek a gyerekeknek, egy zenés bábelőadással. (A három pillangó) A közönség kerek szemekkel figyelte az előadást. A mese után együtt énekeltek, mondókáztak az óvó nénikkel.

Kirándulás a Vadasparkba

Nagy izgalommal várták a gyerekek az óvodai kirándulást. Kisvonattal utaztunk, a Szeged Napja alkalmából ünneplőbe öltözött várost is megtekinthettük. Nagy élmény volt látni a sok színes zászlót, a virágokkal ékesített Belvárosi hidat, a tavaszi pompában virágzó parkokat, a híres-neves épületeket.

A Vadasparkban kis térképészekre bíztuk az útvonalkeresést, ami nagy örömöt jelentett számukra és felelősséget. Sorra jártuk a különféle kontinenseken élő állatokat, közben figyeltük mozgásukat, megbeszéltük életmódjukat, táplálkozásukat.