A Szerb utcai Óvoda dolgozói ezen a nyáron is sok programot szerveztek a  gyermekeknek. Sokat játszottunk kirándultunk. A takarítási szünet a felújítások  jegyében telt. Ez idő alatt a Magyar utcai óvodában és a Temesvári krt-i óvodában vendégeskedtünk. A gyermekek nagyon megszerették az új  környezetet. Zökkenőmentesen teltek a hetek. Átalakításra kerültek az épület  azon részei, melyben az irodák a konyha a tálaló, valamint az új kazánház, öltöző  kapott helyet. A konyha funkciójának megfelelően úgy lett kialakítva, hogy nem  csak esztétikai kívánalmaknak, hanem a HACCP előírásainak is maximálisan megfelel. Az ott folyó munkálatokat egy korszerű mosogatógép is segíti.

Két csoportszobánk parkettája is megszépült, csiszolva, lakkozva várja az ide járó  gyermekeket. Folyosóinkra új textíliák kerültek. Az öltözőszekrények így  szebbé vidámabbá varázsolják környezetünket.

A Pillangó csoport új bútorokkal gazdagodva szépen felújítva várja a csoporttagokat. Nagyon nagy köszönet a sok szülői felajánlásnak, segítségnek, mely lehetővé tette bútorok és a textíliák megújítását. Óvodánk  udvarának karbantartását egy új fűnyíró segíti. Nagy szükségünk volt már erre is,  hiszen tágas udvarunk nagy részét, füves terület borítja.

Nagy szeretettel várják a régi és az új óvodapedagógusok és dajka nénik a szeptemberben érkező új és már ide járt gyermekeket és szüleiket. Az új munkatársak nagy szakmai tapasztalattal bíró kiváló pedagógusok. Így nem  csak a szépen megújult épületre lehetünk büszkék, hanem arra is, hogy a  működéshez szükséges minden személyi és tárgyi feltétellel rendelkezünk, hogy  a kedves szülők a legnagyobb nyugalommal megelégedetten bízhassák reánk gyermekeiket.

A Szerb utcai óvoda alkalmazotti közössége

Borítókép: Fotó: Szerb utcai Óvoda