Az iskolába elment nagycsoportosok helyét elfoglalták az új kiscsoportosok. Számukra ez a beszokás időszaka. Nagyon jól érzik magukat nálunk, hisz az időjárás is kedvezett nekik, sokat tudunk lenni az udvaron, ahol szabadon mozoghatnak, játszhatnak. A nagyobbak figyelemmel, szeretettel veszik körbe őket, mint egy nagy családban. A mozgás az óvodáskorú gyermekek alapvető igénye. Törekszünk ennek megfelelően biztosítani hozzá a szabad teret és eszközöket. A Katica csoportosok látogattak el tanévünkben először a lovardába. Már mindegyikük várta a találkozást a lovakkal. Vittünk répát, almát nekik, amivel nagyon szeretik etetni őket. A lóra ülés már öröm és alig várják, mikor kerülnek sorra. Bátrak, néhány torna mozdulatot is a legtöbben megmernek csinálni Rigó hátán.

Fotó: Szerb utcai Óvoda

Fotó: Szerb utcai Óvoda

Szervezzük a korcsolya tanfolyamot szülői igény figyelembevételével, és ehhez a témakörhöz kapcsolódik az is, hogy elindul délutáni tehetséggondozás körében a mozgásfejlesztés és a néptánc.

A néptáncosaink ellátogattak a Szőregi Faluházba, színes őszi műsorukkal örömet adni az ott lévőknek. Nagyon jó alkalom ez a gyermekekben az idősek iránti tisztelet, szeretet megerősítésére.

A Maci csoportosok a bölcsődei családi napi meghívásnak tettek örömmel eleget, ahol műsorral kedveskedtek a kicsiknek és kedves szüleiknek. A közös élményeket velünk is örömmel osztották meg.

A Katica csoportosok ismét ellátogattak Kókai Szabiékhoz, ahol meleg szeretettel és sok finomsággal vártak bennünket. A sok állatot alig várták, hogy simogathassák, etethessék. Némelyiknek kicsit sok is lett a jóból. Következő élménygyűjtő kis kirándulásként ellátogattak az Árkád Bevásárlóközpontba, a dinoszaurusz kiállításra. Néhányan szüleikkel voltak, ők kalauzolták a többieket lelkesen. Kiderült, milyen sok háttér információval rendelkeznek a témában. Visszafelé kilátogattak a piacra is az őszi gyümölcsöket, zöldségeket és a vásárlási szokásokat megfigyelni. Élményeiket rajzaikban örökítették meg és sokat beszélgettünk róluk.

Szervezzük az évközi programokat. Az öt alkalmas bérletes Truffaldínó bábszínház előadásait, az Áloműző Kamaravarázs gyermekkoncertekre jelentkezést, valamint a délutáni elfoglaltságként a tehetségfejlesztést. Idén néptánc, mozgásfejlesztés, báb-barkács közül választhatnak a gyermekek. Elindul ismét a hittan oktatás. Ezek heti egy alkalommal szülői igény szerinti részvétellel indulnak.

Meghirdettük a papírgyűjtést ismét, reméljük, hogy az eddigi megszokott lelkesedéssel segítenek a szülők, akiknek köszönjük eddigi támogatásukat!

Az óvoda dolgozói
Szőregi Regélő, 2015. október

Borítókép: Fotó: Szerb utcai Óvoda