Október, ber, ber, ber / fázik benne az ember. / Szőlőt csípked a dere, / édes legyen szüretre.”

 

Őszi Családi nap az óvodában

Október 15-én végre újra együtt lehettünk a családokkal ezen a délutánon, ahol szülők, gyerekek, a nevelőközösségünk tagjai együtt tölthettek néhány órát.
Kicsik és nagyok is kipróbálták a horgászatot, ahol mindenki kedvére válogathatott a megérdemelt jutalmakból. A tökfaragás, kézműveskedés is sokakat vonzott, az elkészült művek udvarunkat díszítik.

Nagy sikere volt ismét az ugráló várnak, melyet idén is a Sátorváros Kft hozott el nekünk és a lovas kocsikázásnak is, melyet Petrovics Mihály biztosított az érdeklődők számára.

Csillámtetkó díszített szinte minden gyermek kezet, melyet nagy türelemmel és kreativitással az óvodai szociális segítők applikáltak fel. A jó hangulatú néptánc bemutatót, majd táncházat Szabóné Z. Nagy Diána és a „Tündér rózsák” varázsolták közénk.

Aki megéhezett, megszomjazott, a szülői közösség által varázsolt büfé asztalon talált magának ínyencséget. Köszönjük a szülők támogatását és segítségét ennek a fantasztikus napnak a létrehozásában!

 

Színház

Fotó: Szerb Utcai Óvoda

Egy borús napon középső és nagycsoportosaink ellátogattak a Tömörkény István Művelődési Házba, ahol a Truffaldinó Bábszínház „Népek zenéje” című előadást tekinthették meg. A komolyzene ilyen gyermek közeli feldolgozása teljesen lenyűgözte a csemetéket. Felszabadultan nevettek, tapsoltak, együtt mozogtak a nagy méretű bábokkal. A délelőtt nagyon kellemesen telt, amit ezúton is köszönünk a szervezőknek és reméljük, hogy még sok ehhez hasonló fantasztikus előadásban lesz részünk.

 

Udvari világítás

Fotó: Szerb Utcai Óvoda

Elkészült udvari világításunk, mely nagyban segíti a hátsó kapu felől közlekedő szülőket, kollégákat a korán sötétedő őszi-téli időszakban.
Köszönjük Avramov András képviselő úr támogatását, hogy intézményünk ezzel is komfortosabb, biztonságosabb lett!

 

Papírgyűjtés november 4-én!

Kérjük a felgyűlt kartont, újságot, régi könyveket, füzeteket gyűjtsék össze és adják le az óvodában.

Köszönjük a segítséget!

Szerb Utcai Óvoda dolgozói
Szőregi Regélő, 2021. november

Borítókép: Fotó: Szerb Utcai Óvoda