Szép nyarat tudhatunk magunk mögött. Szerencsés adottságainknak köszönhetően a melegben is könnyen tudtunk az udvaron lenni a gyermekekkel a nagy, árnyas fák hűsében. Igyekeztünk minden napjukat színesebbé tenni, változatos, szabadon választott tevékenység biztosításával. Kreatív kézműves tevékenységeket, versenyjátékokat, körjátékokat terveztünk számukra.

Fotó: Szerb utcai Óvoda

Fotó: Szerb utcai Óvoda

A nyárhoz kapcsolódó természeti-, környezeti ismereteket játékos formában bővítettük. Növény-, és állathatározó segítségével az udvaron és az óvoda környékén előforduló élővilágot derítettük fel. Az egészséges életmód szokásainak kialakítására külön gondot fordítottunk a nyári hőség miatt.

Sok gyümölcsöt ehettünk, mert a szülők szívesen hoztak az otthonérő gyümölcsökből a gyermekek számára.

Szívesen és örömmel vettek részt az udvar gondozásában. A japánakácok virágoztak és a fákról lehulló virágokat különféle képek kirakásához remekül használhattuk. Kreativitásuknak az udvar adta nagy tér különösen kedvezett.

A papírgyűjtésből befolyt összegből motorokat, homokozó játékokat vásároltunk, melyeket most igazán sokat használhattak a gyermekek. Köszönjük a szülőknek az aktív részvételt a gyűjtési akcióban!

Szeptembert három csoportban kezdjük. A kiscsoportos korú gyermekeket augusztus végén ismerkedni hozhatták a kedves szülők. Számukra minden új, szokatlan. Jó lehetőség ez a kötetlen időszak az első benyomások megszerzésére.

Tervezzük az új tanévet. Szervezzük a délutáni szakköröket, néptáncot, mozgásfejlesztést, hittant.

Újra indítjuk a lóhoz szoktató programot, ahová ismét havi rendszerességgel látogat el az egyik csoport. Az őszi kirándulás  terveit is most kell elkezdeni kidolgozni a szülők javaslatainak figyelembe vételével. Tevékeny, aktív hónapoknak nézünk elé.

Az óvoda dolgozói
Szőregi Regélő, 2015. szeptember

Borítókép: Fotó: Szerb utcai Óvoda