„Itt van a nyár, száz napsugár
hívogat a kertbe!
Érik a sok édes gyümölcs,
szaladj gyorsan, szedd le!”

Elbúcsúztunk az iskolába készülő nagycsoportosoktól, akiknek idén is virágpompába öltöztettük az egész épületet és az udvart is. A Ballagáson a kisebbek versekkel, virággal és ballagó tarisznyával vettek búcsút a nagyoktól.

Hagyományainknak megfelelően júniusban tartottuk meg Gyermeknapunkat, melyen színes program várta a gyerekeket. Reggel közös tornával indítottuk a napot, majd kézművesedhettek a gyerekeke, sportfoglalkozáson és vetélkedőkön vehettek részt, versenyjátékokon vehettek részt, akadálypályán próbálhatták ki tehetségüket.

Nagy örömükre arcfestéssel is megleptük őket. Az óvó nénik a kívánt állatokat, mesehősöket festették a gyerekek arcára. A gyermeknap további részében zenéstáncos mulatságot szerveztünk. A nap zárásaként buborékfújással kedveskedtünk a gyerekeknek, ajándékként szélforgót kaptak.

Részt vettünk óvodánkkal a Truffaldinó bábszínház előadásán. A gyerekek már nagyon várták, hiszen a veszélyhelyzet miatt már nagyon régen nem volt alkalmunk ellátogatni a Tömörkény István Művelődési házba.

Óvodánk is csatlakozott a Jerusalema Challenge-hez, a gyerekek nagy lelkesedéssel készültek a lufis táncra.

Azt is a kedves szülőknek köszönhetjük, hogy szinte minden nap fogyaszthatnak a gyermekek friss nyári gyümölcsöt, hiszen bőségesen ellátnak bennünket a kertekben termett cseresznyével, meggyel. Folyamatosan gondozzuk a gyermekekkel együtt a veteményes kertünket, gyomláljuk, locsoljuk. Szedjük és esszük a finom paradicsomot, gyönyörködünk az ültetett színes virágainkban.

Tervezzük a nyári kirándulásunkat is: Csongrád-Bokros Vadnyugati városba látogatunk el a gyerekekkel, busszal.

Megtartottuk a szülői értekezletet a leendő óvódásaink szüleinek, nagy izgalommal várják az óvodakezdést. Kiválasztották a jeleket, megismerkedtek az óvó nénikkel, információkat kaptak az óvodakezdéssel kapcsolatosan.

A nyári élet is beindult az óvodánkba, a gyerekekkel sokat vagyunk a szabadba, homokoznak, pancsolnak, élvezik a nagy árnyas udvar adta lehetőségeket.

Mindenkinek kellemes nyarat, jó pihenést kívánunk!

A Szerb Utcai Óvoda Dolgozói
Szőregi Regélő, 2021. július

Borítókép: Fotó: Szerb Utcai Óvoda